Arbete på banan

Hola!

Idag var det dags för årets första rejäla arbetsdag i Rydskogen. Det slutade med att vi var fem tappra vikingar som röjde hål 17 från undervegetation, fixade flis runt utkastet på hål 11 och röjde hallonsnåret/undervegetation på hål 16.
Vi hann/orkade ju inte direkt röja av den långa listan med småsaker som borde göras, men det är dags att planera in ytterliggare arbetsdagar på banan. Och då kommer förhoppninsvis ett större antal medlemmar och hjälper till.

Givetvis lekte vi lite med discar när vi ändå var ute. Kan säga att med lite mer tryck så kommer Spike bli mitt val på hål 16. Den "flippar"/viker snyggt över åt höger och dess bana blir riktigt bra på detta hål.
Dock kastar jag den för löst/orent så det blir bara treor just nu, kommer dock att hamna där man skall inom kort.

Allt för mig idag. Mer återkommer imorgon efter en runda med några herrar som tänkte bli lite överförfriskade på en grillning ikväll ;). Gör deras bakfylla 20 kast till min fördel? Man kan ju hoppas.
Om nu inte min träningsvärk i axlarna kommer förstöra vill säga.

//D


Tar tid

När man ser en del i klubben som började förra sommaren och kastar bra mycket bättre än mig så blir man ibland lite frustrerad. Men det är bara att inse att det kommer ta lite tid för mig att vänja mig av med felaktigheterna i ansats och kast. För fel gör jag ju. Försöker dock att nöta in rätt teknik på drivingrangen, och det börjar ge resultat. I alla fall när jag tar det lugnt och är avslappnad, under rundorna blir det dock sällan samma resultat. Men det handlar mer om att jag tänker för mycket och spänner mig vid kasten.
Får se till att jobba lika hårt på det mentala spelet som på tekniken. Då kanske det även släpper under rundorna. Vill ändå meddela att kasten på driverange låg på ca 85-90 meter när jag tog det lugnt och körde kryzzstegen och vred till med bålen/höfterna i kastögonblicket. Så jag kan bättre men är inte där just nu under rundorna.


Var ute och tränade/spelade en del i helgen som var. På lördagen stack jag ut till banan runt 11 snåret och träffade på Hammarn. Det visade sig att även Wahlman skulle dyka upp då det var lite arbete på banan som skulle göras.
Dock tog det tid och då Wahlman inte dykit upp 11.45 började vi spela. En runda som var ganska trevlig. Inga totala katastrofer, men ej heller några kanon resultat. Slutade på en 75 runda som får kännas som en vändpunkt efter Västervik.
MEN, fick efter ett ganska dåligt utkast på åttan på ett kanon kast som landar förbi andra svängen. Tredje kastet blir lite för tajt och träffar lite grenar. Så ingen fyra, men en femma duger. Och så en femma även på hål 13. Efter tre kast ligger jag riktigt bra till för inspel och smeker iväg en forehand som landar någon meter från korg.

Kan tilläggas att det blåste ganska fina byar på en del hål, men som tur är spelar vi mest i skogen så de påverkar inte alltför mycket.


Efter lunch möter jag upp Wahlman med sambo och vi ger oss ut för att röja lite på banan. Snyggade framförallt till hål 3 och dess högersida som är TJOCK med sly. Nu kan man hitta discen även om man hamnar 2 meter in i skiten.


Precis när vi skall ge oss ut på andra rundan börjar det duggregna. Kanon... NOT.
Strilandet håller i sig en 20 minuter någonting för att sedan brista ut i strålande sol igen. Får skylla mitt resultat på 82 kast på vädret, även om det inte skall påverka så mycket egentligen.
Tror mest att det blöta ger mig en liten mentalblockering, kanske lite rädd för att tappa discen och då håller den för hårt så det blir ett håll istället. Samma sak här, mentalträning behövs så att jag kan spela avslappnat oavsett om det är strålande sol, blåser eller regnar. Även om sol och någon sekundmeter vind är idealet.


Så nu är det bara att jobba på under de kommande 4.5 veckorna innan SDGO. Mala och nöta teknik för utkast och inspel så att man med ett lugn kan börja första rundan på Järva Disgolf Park den 27 juni.
Långputtarna börjar sitta igen även de, visst blir det lite för många kedjeträffar ur men en hel del sitter. För övrigt blir det även mindre "fegputtar", alltså kantträffar från 8-10 meters håll.


Over and out
Daniel

PS. Och eventuellt kan det bli en resa till Falköping i helgen för Berget Open, återkommer när helgen närmar sig. DS.


Helgen som var

I lördags förmiddag gick jag upp till gamla fotbollsplanen (numer en drivingrange för golf, dock korta tee's inte avsedda för riktig golf). Tänkte träna lite teknik för drajvar, gick väl inget vidare i blåsten som var.
Det slutade med att jag gick upp på kullen och tränade inspel i blåsten. Utkastplaceringen är ca 4-5 meter över tänkt landningsplats så höjd och motvindstränding blev det. Efter några försök så fick jag kläm på hur de olika discarna skulle kastas för bästa resultat.


KC Pro Banshee - Anhyzer med forehandkast
Ch Beast - Rejäl Hyzer med forehandkast
Zero Sinus AP - Svag Anhyzer med backhandkast
Zero Spike - Rejäl Hyzer med backhandkast


Nu skall väl tilläggas att denna träning blev lite lättare då det endast var en liten dunge precis till vänster om mig öch öppet för övrigt fram till målet. Men det gav mig en ganska bra bild av vilka discar jag bör använda beroende på kast och tänkt kastbana, allt beroende på hur det ser ut runt fairway.


Vid 11.30 gav sig så Dan och jag iväg ner till Habo FGB för att köra en runda innan lunch. Jag börjar precis som den sista veckan dåligt och tar en fyra, fyra, fyra. Sedan på hål 4 träffar jag första trädet till vänster och studsar över på höger sidan. Försöket till att spela ut/fram från denna plats resulterar i träff i första träd på höger sida. Nu blir jag irriterad och går tillbaka till utkastet för att försöka igen. Samma sak med nästa utkast. Tredje utkastet drar istället in i trädet till höger. Jag blir skitsne' och säger vi går till nästa hål, inser ju att jag hade fått en femma om jag hade spelat första discen.
Hål 5, återigen en tidig trädträff och nästa kast kommer inte ut från högersidan. På tredje lägger jag ut den så att ett fjärde skulle kunna användas för att lägga upp den under korg. Nu har jag blivit riktigt sur och grining. Brukar ALDRIG bli tjurig på banan, visst kan man bli lite irriterad men aldrig som jag var just då.
Biter ihop och mer eller mindre skiter i 'scoren', tänkte att nu behöver jag bara träna på att träffa fairway och få inspelen att fungera.
Hål 6 som är betydligt trängre än både hål 4 och 5 drar jag iväg discen och hamnar ca 12-13 meter från korg. Sedan att puttarna fortfarande inte stämmer gör inte så mycket då jag tar en trea på detta hål som lätt kan ge en femma.
Sedan känns det som det vänder lite grann, kanske för att jag spelar mer avslappnat och inte "bryr" mig så mycket om att nå fram/göra perfekta utkast.
Dock slutar rundan på dåliga 71 kast, och detta på en bana med medellängd 75 meter. Ja, att det är en skogsbana med hål som är smalare än nästan alla i Västervik gör ju sitt till men under 60 borde man ha.


Sent på eftermiddagen ger vi oss ut igen för en ny batalj på banan. Det börjar lite bättre, dock en femma på hål 2. Men första ni slutar på 34 istället för förmiddagens 36. Nu lyckas jag dock bättre på de avslutande 9 hålen där jag är nere på acceptabla 31 kast. En 65 runda får duga, även om det borde varit fler 3or och 2or. Men återigen så sitter inte puttarna riktigt som de skall. Får dock till en pärla på hål 14 där min 'Beast' seglar fram och lägger sig 3 meter från korg. En skön tvåa efter förmiddagens katastrofer.


Söndags förmiddagen varvas med att hjälpa Dan och Far med att bygga en inglasad altan och att träna 7 och 10 meters puttar på baksidan. Många kast blir det med bra träning för att läsa vinden i puttögonblicken. Lite så där lagom avslappnat och inte speciellt seriöst då man ena sekunden vänder/reser reglar och i nästa kastar Putt'r mot korg.


På eftermiddagen ger vi oss ner till banan för en avslutande tredje runda denna helg. Den börjar betydligt bättre men så kommer hål 5 som slutar på en sexa. Hål 9 slutar på en femma efter en missad putt som tar mycket kedjor, dock på vänster sidan och ut. Rundan slutar med 2 sexor och 2 femmor, men ändå bara 68 kast.


Nästa gång jag kommer ner för att spela måste jag putsa dessa siffror rejält, för den 13:e juni är det Habo Open.


//Da Dada


Besviken

Oflytet från helgen sitter fortfarande i. Inte mycket som stämde under onsdagens seriespel. Känns ganska tungt att ge sig ut och träna/spela när drajvertekniken inte stämmer.
Får uttnyttja helgen som kommer och nöta kast på fotbolssplanen nere hos föräldrarna. Måste få in rytmen/takten i kroppen. Vet ju hur jag skall göra och drar ju iväg långa raka kast när jag tar det lugnt och allt stämmer.
Och så kan jag ju alltid slänga upp den portabla korgen och träna inspel/puttning så att självfortroendet kommer tillbaka. Så åter till träningsbanan för att nöta kast, är ju snart bara 6 veckor kvar till SDGO.


Så hur gick rundan i onsdags? Min grupp började på 7:an och efter 2 kast ligger jag nedanför kullen, en 15-16 meter från korg. Jag går för trean och missar. Hamnar 12 meter ifrån på andra sidan och missar igen, hamnar i stort sätt där jag låg från början. Får bara spela fram den och gå därifrån med en sexa. Rolig start. Och så fortsätter mer eller mindre hela rundan.
När vi kommer till ettan så går min forehand spikrakt och förbi bergsknallen och buskarna. Hamnar lite illa till men att spela fram skulle bli en enkel sak. Kastar iväg och träffar trädet 1 meter framför disc och den studsar tillbaka och hamnar 1 meter bakom mig. Så detta var en runda med mycket trädträffar och dåliga beslut.


Får hoppas träningen på fotbollsplanen och på Habo Frisbees bana kan "boosta" självförtroendet och få igång de säkrare inspelen/puttningarna igen, dessa kast som borde fungera mycket bättre än vad de gjort sista veckan.


Mer information kommer under helgen
Discgolfaren


Uppdaterat väskan

Så uppdaterades väskans innehåll efter tävlingen i Västervik. Är nu kompletterad med motvindsdiscar så att man inte står där på nästa tävling och inte får till inspelen. Så här ser väskans innehåll ut just nu. Får se om det blir några andra förändringar under säsongen.

-- Drivers --
2* Elite-X Avenger (S-kurvor)
2* ESP Avenger (Forehand)
2* ESP Surge 'Nathan Doss'-edition (Raka -> Hyzerkast)
2* Gripline Vision (Anhyzer)
1* Champion Beast (Forehandskast, S-kurvor och raka)
1* Elite-Z Crush (reserv för spikraka forehand)
1* Star TeeRex (Motvind, Hyzerkast)

-- Midrange --
2* ESP Buzzz (Längre inspel, kortare hål)

-- Putt & Approach --
4* Zeroline hard Spike (Inspel, Raka -> Anhyzer)
2* Zeroline Sinus AP (Hyzerinspel, motvind)
1* Zeroline Pure (Utvärdering)
2* Elite-X Soft Putt'r (Main putter)

Sinus AP

Så kom min beställning från discsport idag. Denna disc skulle jag ha behövt ha under helgens tävling men trodde inte det skulle blåsa sådana stormbyar under tävlingen.
Men nu har jag ett par Sinus AP i väskan som kompletterar mina sköna Spike om det blir lite vind/längre Hyzerinspel.

Och så har jag fått lite nya vänner på facebook efter helgen. Alltid trevligt ;), jo.. läser du min blogg så är du välkommen att lägga till mig (om du vågar, vill och kan).

Ja just det. Har ju provkastat Sinus på grönområdet bakom lägenheten... En skön disc som fadear litegrann. Dock inte extremt överstabil som alla recensioner säger. Tror dock att jag kan dra den 50-60 meter i motvind utan att den flippar.

Imorgon (innan och efter seriespelet) måste jag träna utkast. Min teknik suger och om jag inte kan kasta 90m lugnt och säkert, så kommer inte heller inspel/puttar kännas stabilt på SDGO och andra tävlingar under året.
Får hoppas H. Wahlman har lite tid över imorgon och vill övervaka, korrigera min teknik.

Återkommer om hemläxorna jag får
Daniel

WDGO

Här kommer en sammanfattning om mina upplevelser under WDGO

Fredag
----------------
Jag och Per Hammarlund åker ner och är framme i Västervik strax efter 11. Kliver ur bilen och drar fram bagen. Vem sitter där om inte självaste Mr Skywalker. Tyvärr så är hans rygg totalt paj så han kommer troligen inte att kunna spela. Verkligen synd för hans del.
Jag börjar värma upp med puttar och de sitter verkligen som de skall. Känns skönt inför morgondagen. När 'Hammarn' äntligen har gjorts sig klar och vi har hälsats välkomna av Matte Nilsson (och fått en snygg caddiebok) så ge vi oss ut för att inspektera banan och hålen.


Många drajvar senare så drar vi iväg in till centrum och käkar Thai-buffé på Thai Hoa.


Efter lunch drog vi återigen ut till banan och nu hade det börjat blåsa upp något. Dock hade fler och fler tävlanden börjat dyka upp för att kasta in sig på tävlingsbanan. Och till slut kom även de sista av trupperna från Linköping till området. Kan bara säga att det blev många utkast denna dag så högerarmen fick verkligen jobba.


Tänkte ge Er lite av mina synpunkter på hålen (främst för de av Er som inte varit därnere)


Hål 1: En rak alle' som slutar men en green som är omgärdad av OB. En säker trea som för de flesta slutade med en femma eller sexa på grund av nedhängande grenar och OB linjerna.


Hål 2: En svag högerkurva där man vill placera kastet precic innan eller efter en stenmur för att ha ett enklare inspel till korg. Riktigt vackert hål på alla sätt. Många fyror på detta hål blev det.


Hål 3: Kort uppförs hål där korgen är placerad mellan några tallar. Svårt första kast som oftast fastnade i en elak tall till vänster eller kom lite för långt ut till höger på stenhällarna.


Hål 4: Ett rakt kast utför som i slutet skulle fadea och landa mellan två kullar. Här parkerade Anders Swärd discen under semifinalen.


Hål 5: Återigen uppför men en rejäl högerkurva i slutet på kastet. Endast ett träd till höger och snabb reaktion från mig, räddade mig och kameran från att bli träffade av Anders Källströms disc under semifinalen.


Hål 6: Rakt kast som inte fick skippa i slutet får då var det OB ner i bäcken. Återigen ett vackert hål där det gällde att placera sig väl för putten.


Hål 7: Kort hål nerför. Det så kallade 'Snögubbehålet'. OB hela väger på vänster sidan. Kastet var tvunget att passera över högersidan för att inte re-tee skulle vara tvunget om disc hamnade OB. OCH det gjorde den för många spelare på både första och andra försöket.


Hål 8: Smal början med en kraftig vänsterkurva i slutet på uppförs knicken. Ganska enkel trea om man missade de första träden.


Hål 9: Woha. Knepigt. Rejält nerför men det är20 meter platt i början så det gick inte att pressa ner discen. Kom man bara ut över tallmon så var trean där. En underbart fint hål.


Hål 10: Rakt hål med elakt sly om man inte kunde lägga den på en bred jämn tallmo fairway, även detta ett vackert hål.


Hål 11: Ett svårt hål där halva första delen bestod av ett OB-fält till vänster. Sedan var det lite uppförslut fram till korg som låg lite till vänster.


Hål 12: lite smalare hål där korgen ligger ca 20 meter till vänster efter en rak fairway som går till vänster sista 30 metrarna. Mycket sly till vänster om fairway.


Hål 13: Tajt hål i början där det gäller att ta sig 50 m utan träd träff. Sedan är korgen placerad ca 4 meter från en brant slänt. Trevligt men förädiskt hål.


Hål 14: Nu är vi tillbaks nere på gräsmattorna. Rakt kast med ca 2 meters fallhöjd och sly / undervegetation på båda sidorna om fairway. Bäck här är inte OB utan räknas som tillfälligt vatten. Detta är ett naturskönt område som fortsätter på...


Hål 15: Rakt kast fram till korg på fin gräsmatta.


Hål 16: Knepigt men vackert hål. Ett kast rakt fram ca 80 m med lite vänsterfade i slutet ut på grasmattan. Eller så kastar man lite kortare och lägger sig på stenhällarna. Sedan skall ett inspel gå rakt genom ett väl träd-minerat område fram till korg.


Hål 17: Enkelt kast som skall fadea lite vänster fram till green.


Hål 18: Banans spektakuläraste och kanske mest charmiga hål. Ett kast nerför på 86 meter genom en smal passage av träd. Viktigaste första kastet på hela banan. Sedan ett kast på 90-110 meter ner till landningszonen innan OB-passagen. Över ett grusfält och till vänster om en lekplats skall kastet gå ca 70 meter (40 meter OB) genom en glugg och in på gräsmattan där korgen står.


Sammanfattning av banan: Teknisk skogsbana med många vackra och utmanande hål. Har du aldrig spelat Jennybanan så rekommenderas det starkt. Dock utan alltför mycket vindar ;)


Lördag
----------------
Tävlingsdag, klockan ringer 07.00 och vi stiger upp och käkar frukost. Måste ju ha mycket energi i kroppen så man orkar med dagens två rundor. Vaknade ju tidigare på natten och hörde hur det vräkte ner regn, var dock lugn då jag sett prognoserna för att det skulle bli en bra dag.
08.00 ger vi oss iväg till tävlingsområdet för att värma upp. Efter 10 minuter är vi framme på banan och det är dags att hitta en korg där inte 30 personer står och värmer upp ;). Jag och Henrik Wahlman går efter en stund och kastar ett par hål inför tävlingen.
09.00 Spelarmöte, Matte Nilsson går igenom de lokala reglerna och släpper sedan iväg oss.
09.30 Första start. Jag börjar på hål 11 som förste man i gruppen med Mikael Gilbertsson, Victor Grundström och Peter Fredriksson.


Det börjar uruselt med en missad 5m putt. Inget stämde denna runda. Puttarna som satt igår och under uppvärmningen är totalt bortblåsta. Mina inspel som jag tränat på och haft bra kontroll på tidigare funkar inte heller de. Och när man då drajvar värdelöst så ser ni kanske vart det bör hamna. Jag slutar på en totalt förnedrande 90 runda. Kan inte skylla på vinden utan bara på att jag inte kunde hålla ihop närspelet.
Det var kanske tävlingsnerverna som spelade in men då får jag se till att få bort sådana spöken inför nästa tävling.


Dock var det trevlig sällskap så jag gick inte och debbade ;)


Efter en lunch bestående av ris och korvstroganoff så var grupperna inför runda två klar.
Jag, Dan Nilsson, Anna Marklund och Elsa Nummelin skulle börja på hål 19 (vänthål). Så vi fick gå i ledargruppens fotspår runt banan.


Denna runda går aningen bättre även om puttarna fortfarande inte stämmer. Dock kommer drajvarna lite längre, inspelen är inte katastrofala och en del puttar sitter som de skall. Slutar på 10 kast mer än vad det borde vara men efter förmiddagens kaos så får en 81:a duga.


Ett skäl till att en del inspel inte funkade beror tillviss del på att Spike är för understabil för att hantera de vindar som förekom på banan under dagen. Zeroline Pure funkade bättre, men inte perfekt (inköptes på lunchen, hade velat ha Sinus AP men den hade de inte).


Dagen avslutades med grillning vid stugan dit Peter Fredriksson med flickvännen Karin Magnholt även kom. Även två gamla arbetskamrater från Kalmar dök upp och grillade med oss. Oj oj oj vad mat vi hade köpt. Alla blev mer än mätta och det slutade med att en del mat fick slängas.


Söndag
----------------
06.30 Väkning. Upp och äta och städa rent stugan innan vi vid 8.00 åker iväg till banan för uppvärming.
Det börjar inte bra då puttningen på uppvärmingen är uruselt. Försöker trösta mig med att det kommer bli bättre på under rundan.
09.15 börjar runda 3 och det är hål 17 som är första hålet för min grupp. Börjar med en fyra efter ett halvtaskigt inspel och en kedjeträff - ut. Det blev totalt 6 eller 7 kedjeträffar ut denna runda.
Rundan kändes dock ganska bra med en femma på hål 2 efter en riktigt bra parkering av inspelet från björkdungen. Dock var jag lite för mesig på en del inspel. Som på hål 10 där jag hamnar 30 meter från korg och försöker putta/fösa fram discen istället för att göra ett inspel och placera mig under korg. Det kostade mig ett kast.
På hål 15 står vi och väntar på att damerna skall spela klart. Och från 40-45 meter sätter Elsa N sin tvåa rätt i korg. Skitsnyggt! Sedan gör Magnus samma sak i min grupp, innefrån slyn till höger om fairway, med en upside-down där discen flyger upp och ner sista biten ner i korg.
Hål 16 får jag efter att hamnat lite dåligt med första kastet på en bra forehand som lägger sig 30-35 meter rakt framför korg. Har en ganska fin gata fram så jag tänkte kasta en Spike som skulle svänga höger. Dock valde jag fel Spike så den gick spikrakt och hamnade ca 12 meter från korg. Och fyran blev till en femma då kedjorna rasslade rejält men discen stannade inte kvar.
Slutade på en 79 runda som hade varit ok om det varit första rundan men inte nu.


Då var min tävling över och det var dags att lämna in bagen i bilen och hämta kameran för att fotografera lite under semifinalerna. Det blev en del fotograferande, men inte så mycket som jag hoppats på. Var ju lite svårt att fota på en del utav hålen och framförallt efter att nästa blivit träffad av A. Källströms disc på hål 5. Men en del blev det och de kan hittas på http://picasaweb.google.com/discgolfaren/WDGO09#


Sammanfattning
----------------
Tävlingsdebuten är nu avklarad och jag kan säga så här. Det kommer blir fler, många fler, stora tävlingar för min del. Den härliga stämningen och de goa kastare som finns där ute på tävlingarna är värt mycket. Nu måste jag bara träna så att jag åtminstone kommer ner på resultat under 70 även med sådan blåst som det var i lördags.


Vi ses och hörs där ute
Daniel


Dan före dan

Så börjar det dra ihop sig. Skit, trodde inte jag skulle känna mig så här nervös. Har ju tävlat i högre klasser inom andra sporter.
MEN, Tydlgen är det här jag skall visa hur man drar iväg dem ;).

Tänkte inte snacka så mycket. Tänkte mer bara säga: Nu är JAG DÄR!. Imorgon drar jag till Whestewhiiik och på löööwwhda böwwwhhja dä

Skall försöka fjäska/muta in mig hos Mr Vic "Sky Walker" Newhouse och få hyra lite tid på hans dator så jag kan blogga tillbaks varje kväll.

Får se hur det lyckas.


Nu är det dock dags att sova då BMW drar 10.00.


//Da Dada

PS. Hoppas Kalmar-folket kommer upp på lördag. Vore riktigt roligt att träffa dem igen. Synd bara att sötisen Pernilla inte kommer ;) DS.

Seriespel

Så var det dags för det sista rejäla genrepet inför WDGO, lite seriespel på Rydskogens DGC.
17 personer dök upp idag. Det är verkligen roligt när så många nya ansikten finns där... Saknade ju en 5-6 av de mer frekventa spelarna. Lovande inför resten av säsongen.

Började på hål 10, tillsammans med Per Henriksson, Erik (?, missade efternamnet) och Tommy Lundin. Smeker som vanligt iväg en Spike ner i gluggen. Dock lite högt så den kommer endast halvägs innan den träffar trädtaket och hamnar "mitt på" fairway. Ja, den där 1 - 1.5 meters smala stigen ner ni vet. Skickar nästa och den träffar pinnen.
Första nio hålen (IN HOLES) går hyfsat, dock endast två stycken treor. Men sedan går det sämre. Slutar på en 79:a. IGEN.

Men, det kanske är bra. Bättre kasta dåligt nu och så drar vi fram 50 rundorna i Västervik *asg*.

Det kändes ändå rätt skönt och att sedan stå på fältet och "smeka", ja jag menar verkligen smeka iväg en beast med forehand eller en spike backhand och de går spiktrakt 90m. Så J-VLA skönt.
Jag är taggad inför helgen. Hoppas bara någon av klubbkamraterna orkar, vill, vågar spela pargolf med mig. Vore roligt att ta en andra runda på fredag med best-shot.

Tyvärr kommer jag inte ta med datorn ner till Västervik och jag vet inte om Lysingebaden har något "internetkaffé". Så i värsta fall blir det bara en kort rapport om morgondagens inspelsträning innan helgen. Och sedan dröjer det till söndagkväll/måndagförmiddag innan jag ger Er mina kommentarer om helgen.

Dock kommer ni kunna följa tävlingen på http://www.hick.se/wdgo2009/

//Nöjd Daniel

Gruppindelningen

Så var tidschemat och gruppindelningen avklarad för WDGO. Jag kommer att börja lördagens runda på hål 11 som ni kan se nedan.


Hål 11
Sjöberg Daniel
Gilbertsson Mikael
Grundström Viktor
Fredriksson Peter


Blev ju ingen direkt skräckinjagande grupp. Kanske tur det så att man inte är allt för nervös när man börjar kasta.
Och ikväll så är der seriespel igen. Får försöka träna lite extra efter rundan. Kan ju behövas nu när det bara är ett par dagar kvar till premiären.


//Discgolfaren


Träningspass

Igår åkte jag ut till Rydskogen för att träna lite på de kast som funkat mindre bra under tävlingen i Norrköping.
Dock blev det två rundor istället med en avstickare till Donken där i mellan. Hur det gick? Ja, puttarna stämde inte alls under någon av rundorna. Massor med kedja ut eller träff i korgkanten. Annars funkade väl en hel del utkast (för en gångs skull), men vad hjälper det när inspel/puttar blir för korta/dåliga. Blir till att träna en hel del puttar under veckan. Men med tanke på de problem jag hade under rundorna får väl 76 rundan anses vara skaplig, inte godkänd men skaplig.


Nu är det bara 4 dagar kvar tills vi åker ner och tränar på Jennybanan inför helgens bataljer. Ser verkligen fram emot denna helg, även om det kommer vara nervöst de första hålen på runda 1. Men får se till att använda det till min fördel. Är ju inte jag som har något att bevisa. Jag skall ju bara försöka få någon/några efter mig så har jag lyckats den kommande helgen.


Fler rapporter kommer under veckan.


//Daniel


Fly disc open

I morse strax efter 8.00 så åkte vi iväg ett gäng tävlingsugna till Norrköping och Fly disc open. Vi kommer fram till Folkparken vid 9 och anmäler oss och börjar värma upp. Underbart väder och uppvärmningen blir lite sådär. Puttarna är inte riktigt som de borde under uppvärmningen och det visar sig under rundorna senare. Jag tänkte inte på det här alls när jag värmde upp men nu i efterhand ser jag ett samband.

Runda ett startar med hål 6 där jag går ut i ledningen. Startordningen på utkasten varierar under rundan och efter 12 hål ligger jag +1. Hag känner att jag spelat stabilt. Sedan kommer hål 18 och jag får en ring 5:a pga att jag får värsta hållet på andra kastet. Sedan blir de sista 5 hålen jobbiga med ytterligare en ring 5:a på hål fyra och 4 stycken 4:or. +8 på sex stycken hål vilket ger 63 kast och (+10 till banans par på 53).
Är inte nöjd då det är för många fyror och femmor.


Runda två börjar och jag startar tillsammans med Thomas Söderling och Elsa Nummelin på hål 18. Blir en fyra efter att putten tagit kedjorna men fallit ut. Detta följs av varannan fyra och varannan trea känns det som. Och så kommer hål 4. Väljer denna gång en annan strategi och kastar ett lågt backhandkast som hamnar precis innan trädet och dess låga grenar. Kan därefter smeka in en Spike och ta min trea och gå. Hål 5 ger återigen en putt i kedjorna som blir en fyra. Sedan blandas det och ges men inga femmor.
Får som tur var avsluta rundan med en tvåa på hål 17 och ytterligare en 63 till protokollet. Var iallafall jämn där ute idag.


Sammanfattningsvis är att det var 8-10 kast för mycket idag men nu har premiären av årets tävlingar klarats av och batterierna inför Västervik skall laddas. Ser verkligen framemot nästa helg och hoppas jag kan spela lika "jämt" som idag utan att göra några större misstag. Och vädret verkar ju lovande också.


Vi ses och hörs
Daniel


RSS 2.0