Premiär!

Så började 2009 års seriespel idag. Var otroligt taggad inför rundan och kom dit i god tid för uppvärmning. Sedan gick det mesta fel. En grabb från Pite' var i traktern och hälsade på så uppvärmningen började typ 20 min innan och endast med 3 drajvar på hål 2. Och 2 spike "inspel" på fotbollsplan.


Grupperna lottades och vi gav oss av mot sjuans utkast som var vårt starthål. Lagon motvind och första forehand kastet hamnar mitt på fairway ca 80m fram. Väljer att ta fram min Surge och kasta backhand för att få den att falla vänster. DRAR iväg den och den seglar, långt... LÅNGT åt höger hela tiden och går över cykelbanan. Hålet slutar med en pinsam 6a.Först vid hål 10 får jag till ett bra utkast där jag lägger min Spike ca 9-10 meter från korg. Missar, och returen spottas. Jaha. Så var den rundan färdig. 20 kast på 4 hål.Var inte mycket som stämde så tur att det inte var någon tävling. Hur det gick. Måste jag säga det? Nåja 80 kast, men kändes som 100 därute i skiten.


Nu är jag trött och skall snart gå och lägga mig. På lördag värmer vi upp med spel i Norrköping och får hoppas det går bättre när det verkligen gäller. Annars kan det bli riktigt pinsamt i Västervik  ;)


Om nio dagar/kvällar sitter man där i stugan och bara väntar på att det skall bli morgon så att man får ge sig ut och kasta med de duktigaste i Sverige. Tyvärr så har inte gruppindelningen skett ännu, det är tydligen tänkt att ske under början av nästa vecka. Men jag lovar att återkomma med vilka jag kommer att spela första rundan med så fort den är publicerad.


PS. BTW. Till helgen kommer vi planera/boka vilken typ av tröjor vi köper in som klubbtröjor. Synd att det tagit sån tid men inför SDGO har vi dem ju. DS.

PS2. Får försöka peppa mig lite inför tävlingarna. Hade ju inte tänkt dra iväg och hamna i finalgruppen precis =). Dock vore det roligt att inte vara den som alltid är längst bak efter tee, eller att slippa kasta sist hela tiden..... MEN det kommer. DS2.


Söndagen

Var inte alls på humör igår för att ge mig ut och träna. Hade lite ont i halsen och hela kroppen värkte pga en intensiv veckas träning.
Dock ringde 'Hammarn' och frågade om jag inte hade tänkt spela (hade messat och frågat lite folk dagen innan om de var sugna), så det var bara att sätta baggen på ryggen och cykla ut till banan.


Värmde upp med lite kast och puttar inför rundan. Spelade väl inte på topp precis men på hål 4 (kast över ett "plank") landade utkastet ca 40m från korg. Smeker iväg en Spike med lite anhyzer. Kände direkt efter släppet att den kommer träffa korgen, och den träffar klockrent mitt i. Härligt med en tvåa efter det utkastet. Behöver väl inte nämna att nästa hål så drog jag på min en ring-sexa efter att ha skippat rakt ner i dammen.


Överlag en hyfsad runda även om det fortfarande är 9-10 kast för mycket för att jag skall känna mig nöjd och trygg inför de stora tävlingarna. Men det är bara att fortsätta att nöta och att analysera lägena man hamnar i för att sedan välja det bästa/enklaste kastet ur en svårighet.


Idag blir det vila ifrån discgolfen, alltså träningen. Kommer väl att titta på lite discgolf filmer och analysera hur proffsen väljer sina kast.


Återkommer troligen inte förrens efter onsdagens seriespel med ett inlägg.

//Daniel


PS. Nu börjar vi verkligen närma oss årets tävlingar. På lördag är det premiär med Flydisc open i Norrköping (Deltävling i Mälartouren) och den 9-10 maj så åker vi ner ett gäng från Linköping till Västervik och WDGO '09. DS.


Spiken och längden

Efter att igår ha gett mig ut på banan och kört en runda istället för att tränat på grönområdet så var jag på ett litet konstigt humör idag.
Cyklade ut till banan och var där strax efter 11. Värmde upp med både "drajvs" och inspel på hål 2.
Gick tillbaka till hål ett då jag väntade på att Jens skulle dyka upp.


Perfekt. Hål ett har varit mitt forehand hål tidigare men tyvärr har kasten blivit lite för låga på sistone (som min FH kast skall vara men inte på detta hål). Så nu drog jag fram min bunt med Spike för att prova att kasta dem "rakt" och få dem att landa uppe på branten/stenen (Ja ni som varit där vet vad jag menar). Funkar ju skitbra (om man missar träden ;)


Efter att nästan blivit trött av att värma upp sitter jag och väntar på min polare. Det dröjer men till slut så är han här.


Vi går ut på fotbollsplanen och börjar kasta lite för att värma upp (Jo, satt och väntade i nästan 40 min). FY F-N vad skönt. Jag "sprang" inte fram och hivade iväg plasten utan efter att vi pratats vid så tog jag lugnt och sansat stegen man skall ta, tog kraft bakom kroppen och drog iväg.....
EN FOTBOLLSPLAN mindre. Ca 90-95m med 5-7 kast. De andra blev så korta som 80-85 =) =) =)


Det kändes skönt att få tillbaka lite längd. Dock sitter ju inte det här i ryggmärgen ännu så många kast under rundan blir bara framsprungna och hivade iväg.


Rundan började bra med ett anhyzerkast med en spike på hål ett. Enkel trea.
Hål två börjar med en ok drive men följs upp av ett sämre inspel så det slutar på en fyra.
Men överlag så funkade de nio första hålen riktigt bra. Får skylla på att jag var rätt sliten och därför blir de nio sista hålen inte speciellt bra utförda.


//Daniel


Underbar dag

Igår fredag var det en underbar dag efter jobbet. Strålande sol och varmt och skönt.
Bestämde mig tillslut för att inte träna på baksidan utan ge mig iväg till Rydskogens DGC för lite träning och en runda.

Väl framme på banan så stöter jag på Jelmer och David. Efter en 30 mins uppvärming så drar vi tre tillsammans med Martin och Jens ut på en runda.
Går väl inte speciellt bra för mig med utkast/inspel, alldeles för många träd vill nöta in mina discar denna kväll. DOCK sätter jag, är det 5 stycken 15-20 meters "puttar", och då talar vi inte om öppna kast utan en av dem har jag en stor gran som skymmer större delen av korgen. Det kändes underbart att åtminstone putträningen har börjat ge tillbaka lite grann.
Att jag sedan missar 2-3 liknande gör inte så mycket, för hur många sådana sätter man normalt sett under en runda?

Så ändå en ganska hyfsad träning även om jag måste försöka vara mindre aggresiv och ta de där "tråkiga" besluten att bara kasta ut på fairway igen. Men det kommer idag.

Snart dax att plocka ihop väskan och ge sig ut till banan för dagens första runda. Jag återkommer med mer info om dagen ikväll eller imorgon bitti.

//Daniel

PS. Tyvärr var det ju ingen från klubben som var intresserad av att åka upp till Uppsala så premiären i Mälartouren blir först nästa helg för mig. Då är det folkparken i Norrköping som skall krossas. DS.

Dubbla pass

Idag blev det dubbla pass i grönområdet. Det började med att jag kom hem från jobbet och ville prova en lånad kamera-GPS. Ställde upp korgen på den vanliga platsen och tog lite kort innan jag körde igång med min inspelsträning.
Efter ca 1 timmes träning gick jag in och fixade lite mat. När klockan sedan bleb 20.30 var jag sugen igen, så fram med korgen och baggen och ut igen. Som tur är så finns det belysning på cykelvägarna som passerar igenom området så jag kunde köra på till 21.30 fast det redan mörknat rejält.

Ja, just det. Har ju fått ytterliggare frågor och funderingar på hur jag försöker lägga upp min träning och med vilken utgångspunkt. Just på området bakom lägenheten var/är tanken att jag behövde lära mig att hantera mina zeroline spike till 100%. Så jag ställde upp korgen och letade utkast/inspelsplatser för att få träna både hyzer, anhyzer och raka kast.

Att sedan platsen för raka/s-kurvor hamnade 2 meter över korgen och 49-50m (mätte idag) gör ju bara saken ännu bättre. Detta då det inte handlar om att bara fösa fram discen utan en del kraft måste ligga bakom kastet samtidigt som det skall vara full kontroll.

Hyzerplatsen är 36-37m från korg och här är det mer försök till att få ganska låga kast som faller naturligt vänster i slutet på flyktbanan. Visst finns det utrymme här för att låta kastet gå 3-4 m upp i luften med det är inte det som är min tanke. De skall inte vara högre än 2m, 30m långa innan faden och så parkerade vid korgen.

Detta grönområde är för övrigt helt underbart att vara på en fin och varm dag som det har varit idag. Massor med folk har saktat in eller stannat upp, nyfikna på vad jag höll på med. En del vågar fråga, en del bara tittar och smyger sedan tyst där ifrån.

Nä, nu är det dags för lite youtube innan det är dags för sängen. Imorgon är det en ny dag med mer träning, och sedan är det ju helg där planen ligger på att köra 2*18 båda dagarna plus inspel och putträning.

Ordning och reda, discgolf på freda'
Daniel

Grönområdet

Var ute en stund idag också och tränade lite inspel. Det blev dock bara ca 40 mins inspelsträning innan värken i ryggen blev för jobbig, till och med försöken att putta blev för jobbiga. Dock tog jag lite bilder för att visa vilket fint område jag har bara 30-40 meter från lägenhetsdörren. Underbart att kunna ge sig ut på en snabb runda när man slutat jobba.


Bilden är tagen från korgen mot utkast 1. Utkastet är precis bakom korgen, uppe på cykelvägen.
Mot utkast 1 som ligger rakt bakom korgen, uppe på cykelbanan. Detta är de raka/s-kurvs-inspelens utkast

Tagen från utkastplats 1 där raka/s-kurvsinspel tränades.
Från utkast 1, ca 2m fallhöjd och 45 meter till korg

Tagen från utkastplats 1 där raka/s-kurvsinspel tränades. Denna visar grenarna på träden som är halvägs fram till korgen.
Från utkast 1 för att visa grenarna som finns halvägs fram till korg

Bilden är tagen från korg mot utkast 2. Utkastet är mellan de två vänstra träden, längst bak på cykelvägen.
Mot utkast 2 som ligger mellan de två vänstra träden på cykelvägen, Detta är hyzerinspelens utkast

Tagen från utkastplats 2 där hyzerinspel tränades.
Från utkast 2

Tagen från utkastplats 2 där hyzerinspel tränades. Visar att det inte går kasta alltför högt
Från utkast 2 för att visa att det inte går att kasta speciellt högt

Ha det så gõtt så hör ni mig snart igen
//Dada

Inspel

Det gick inte att hålla sig ifrån lite träning idag, trots värk i kastarm, rygg och ben. Jag tog med den portabla korgen och gick ut på baksidan där det finns ett fint litet grönområde med ett antal stora träd och lite kupering.
Satt upp korgen på lägsta punkten och började träna inspel från 30-45m.

Det blev både hyzer, raka och anhyzer övning på detta område och så låga kast då träden hade elaka grena ca 2m över marken. Och med tanke på att en del platser var belägna 2m över korgen så fick man sikta lågt för att inte träffa dessa grenar. Att vinden sedan var lite elak gjorde saken bara ännu bättre.

Det blev en härlig träning där jag fick verkligen fick träna kast (och lära mig hantera dem) med mina Zero spike.

Efter en timmes träning med inspel avslutade jag med lite putträning från 9-10m. Nåja, ca 50-55% satt bara idag men vinden var ju elakare än vad den var ute i Rydskogen i helgen.

Att man sedan genom att stå där jag stod (nära en lite större väg med en perfekt cykelväg bakom mina utkastplatser) fick många att stanna upp och kolla vad jag gjorde är ju bara bra. Är alltid skönt när det i alla fall känns som om man promotar sporten på hemma plan.

Dags att äta lite och vila då det troligen blir ett pass i samma område imorgon med.
//Daniel


Träningsvärk

Efter en helg med intensiv träning så känner jag av träningsvärk i framför allt högerarmen. Det blev dock endast tre kompletta rundor under helgen, men en hel del inspel och putträning kompletterade rundorna. Helgens tre rundor slutade på mediokra 238 kast, vilket är 15-20 kast för mycket. Dock vet jag ju att 10 av dessa  kom på söndagens första runda då jag inte ens hade värmt upp.

Lite detaljer om rundorna:


Runda 1: Börjar fatalt med en fatal fyra följt av en femma på hål 2. Sedan följer jag upp med en helt ok fyra. Dock ger de första nio hålen hela 41 kast. Spelar något bättre de sista nio och jag slutar på en 78 runda.


Runda 2: Börjar ännu mycket sämre än runda ett, med många fyror och femmor. Slutar på sämsta resultatet någonsin, 86 kast!? Gav väl upp efter de första hålens misslyckanden och orkade inte bry mig.


Runda 3: Efter en kort lunchpaus körde vi igång igen och det börjar bra. Första nio på 35 kast och då skulle det ändå varit ett par kast färre. De sista nio går däremot ganska dåligt. En sjua på hål 13 där jag missade mitt inspel till korg och fick det tungt. Avslutar med en åtta på hål 17, efter att gått genom skogen på högersidan hela vägen fram till korg. Avslutar med en femma på hål 18. 20 kast på tre hål, riktigt uselt. Men slutar på en hyfsad 76 runda som borde varit strax under 70. Efter förmiddagens katastrof får jag ändå vara ganska nöjd med andra rundan.


Övrig träning då?
Jo, puttarna börjar sitta. Skall dock upp i 80% på puttarna runt 9-10m och inte "bara" 60-65% som nu. Inspelen stämmer de också när man tränar. Får försöka att inte spela så aggresivt på rundorna utan tänka på vilket alternativ som har störst chans att lyckas och som ger minst antal kast på hålet.


Dags att vila axeln lite men troligen blir det en runda någon kväll under veckan.


Ordning och reda, discgolf på freda'
Daniel


PS. Och så drar seriespelet igång här i Linköping nästa onsdag (den 29:e april) kl 18.00 DS.


Det närmar sig

Så var det påsk och man tillbringade helgen nere i Habo. Det blev en hel del träning med väldigt blandat resultat.


På långfredagen så gick jag och Dan en runda på Habo FGB och det slutade med 65 kast, helt ok med tanke på att jag inte var nöjd.


Påskafton gick vi upp i skogen där det gamla elljusspåret en gång varit.  Vi skapade oss en egen 18-hålare med hjälp av en portabel korg. Det blev inte speciellt långa hål men trånga passager och mycket övning på inspel. Det kändes ganska bra när vi spelat färdigt då inspelen börjar bli lite bättre.


Påskdagen och annandag påsk var däremot två riktigt urusla dagar. Ingenting stämde, varken utkasten, inspel eller puttar.


Men nu till helgen blir det att träna i Rydskogen igen. Får försöka att verkligen träna olika kast innan man ger sig ut på en obligatorisk runda.


Den 25:e april så startar säsongen (för oss som inte åker utomlands) med deltävling i Mälartouren på Domaringen. Får se om jag kan få med mig någon från klubben upp dit. Annars blir den den 2:e maj i Norrköping som får inleda säsongen inför WDGO den 9-10 maj.


//Da Dada


Träningen suger

I helgen var jag återigen nere i Habo för att träna/tävla lite. Kan väl säga att det gick käpprätt åt skogen, även om resultaten inte var katastrofala (69, 68) så är jag riktigt missnöjd.
Längden i kasten saknas (70 meters hål borde man kunna nå fram till), puttningen under runda suger (funkar på uppvärmningen där 85-90% sitter under 8 meter).

Vet inte vad som är fel men nu gäller det att TRÄNA, inte spela rundor. Måste börja stå och nöta, nöta och nöta. Vill ju inte göra bort mig totalt under WDGO då det är en hel del stjärnor/storspelare anmälda och risk/chans finns att jag åker på att spela med dem under första rundan. (Vilket skulle vara roligt men jobbigt pirrigt).

Tyvärr blir det inte mycket till träning under helgen som kommer då det är Ullared som skall besökas då. Dock kommer jag träna stenhårt under påsken (i Habo igen) och helgen efter får man se till att Rydskogen får sig en dust.

Ordning och reda, discgolf på freda´
Daniel


PS. Ser framemot premiären på Domaringen 25 april eller Flydisc open (Norrköping) 2-3 maj. DS.

RSS 2.0