Härligt

Ja, på sitt sätt är det härligt att få reaktioner. Det behövs inom all idrott och ännu mer hos oss om vi vill att discgolf skall anses som en seriös sport. Men nu tänker jag släppa den diskussionen för den här gången i alla fall.

Var ute och frolfade lite förra veckan och jag kan väl bara säga att det blir stabilare och stabilare. Jo, det är en bit kvar till de resultat jag vet att jag kan nå men ändå.

I fredags gav jag mig ut tidigt på morgonen (8.20 började rundan) och jag spelade väl lite si så där då jag började med 3 stycken fyror. Att sedan återigen träffa korgkant på sjuan och få en rull så att det blir 5 istället för 3/4 är ju inte roligt. Första 9 ger ett resultat på 36 som inte är helt ok för mig idags läget. Men att sedan börja med 4-4-4 på 9-IN är ju inte roligt och detta följs av ett dåligt inspel på hål 13 som ger en sexa.
Dock är det tur att man drar 2 stycken treor på raken och man ser att om jag tar en tvåa på 16 så kanske man kan ta 70 gränsen ändå. Men en trea blir det följt av 4-3 och en 70 runda. Helt ok faktiskt och framförallt med hur rundan började. Dock var fyran på hål 17 lite spektakulär. De två första kasten går ungefär som de skall, ligger i gluggen för ett inspel till korg. Dock slänger jag en forehand i trädet 4-5 meter fram och discen tokdör. Så jag har 40-45 meter kvar och jag drar iväg en Pure och den sitter klockrent i kedjorna. Skönt med en snygg "putt" i slutet av rundan.

Det börjar kännas stabilare och framför allt så börjar inspel/puttar sitta igen. Har ju varit slarvig och inte tränat dem som jag borde. Drajvarna börjar också bli bättre och bättre. Visst saknar jag en hel del längd men de går rakare och kastlängden är jämnare.
Nu är det bara att nöta, nöta, nöta så kanske man kan komma upp sig ett par steg under nästa säsong.

Ha-re
Daniel

Reaktioner

Oj oj oj! Det blev verkligen reaktion på mitt förra inlägg, vissa med mer eller mindre personliga påhopp på mig som person.
MEN jag håller dock fast vid att klubbledningen måste försöka få spelare att spela i sin klass eller en högre. Dock kan jag hålla med att det kan vara svårt att kräva att någon går upp en klass under pågående säsong. Hur gör man i USA där alla måste ha PDGA-medlemskap för att tävla? Om du går över 900 kan du då fortfarande spela MA3?
Jag vet att detta är svårt och jag har faktiskt inte själv något bra svar på hur man verkligen skall lösa det.

Dock är det ett par saker jag vill reda ut:
1. Ja, jag är en medelmåttig motionär och har egentligen inte i Open att göra. Men jag väljer Open för att få spela med duktiga spelare och förhoppningsvis lära mig något och på så sätt utvecklas.
2. Nej, jag är definitivt inte en dålig förlorare. Hade jag spelat open isåfall? ;) ;)
3. Personliga påhopp? Ja känner man sig träffad så får man väl säga att jag gjorde det mot just dig. Dock var mitt inlägg mer menat åt ALLA inom sporten och inte mot en enskild spelare. Jag ville lyfta fram problemet med att en del (inte alla) väljer att gå ner bara för att ha en chans till topp 4.

Och du får gärna tycka att jag har fel, är knäpp eller inte borde spela discgolf. MEN våga alltid underteckna din kommentar och stå för din åsikt, precis som jag gör.

Sedan vill jag bara hålla med en kommentator: "Discgolf är väl ändå en sport där man ska kunna ha god gemenskap och kasta plast tillsammans...".
Håller med dig totalt där, men för att få fler ut och 'våga' så måste motion vara en klass med riktiga amatörer som inte kör 5-6 tävlingar per år och 60-70 rundor och nästa alltid slutar topp fyra. Men återigen min åsikt och min tanke med Motion.

Tänkte först ta fram rating på alla spelare i motion, men orkar inte för vad bevisar det? Endast att en del har blivit riktigt duktiga i år och som Markus säger, måste man byta under säsongen???
I det fallet är jag kluven och mitt spontana svar är: Ja, om inte annat för sportens integritet.

//Daniel

PS. Fortsätt ösa kommentarer på dessa inlägg men försök hålla Er till "fakta" och våga stå för Era åsikter. DS.

PS2.
Markus Söderlund: Ta och lugna ner dig innan du gör personliga påhopp!
VA? Vem pekade jag ut Markus???
DS2.

PS3.
Markus Söderlund: Jag talar för Mälartoureni inlägget ovan:
Det gör jag med.
DS3.

PS4.
Micke: Har tävlat en del i motionsklassen och har inte sett det förtryck eller skrattande som bloggaren beskriver.

??? VA??? Var fick du det ifrån? Förtryck/Skrattande? Var hittar du det i mitt inlägg?

Dock har vi Mickes placeringar (tack för kommentaren) 2-2-1-1. Närå, det finns ingen likhet i toppen då det VÄXLAR hela tiden ;). Dock tog han en snygg 58 i Rydskogen där Jonas Hälleblad fixar ett fint banrekord på 52 (jorå... 6 efter en toppspelare får NOG anses som en medioker motionär).
DS4.

PS5. Tyvärr, men låt oss försöka hålla diskussionen på en "neutral" nivå utan mer personliga påhopp. DS5.


Besviken på dig!

Ja, jag är besviken på just dig. Du där ute som inte vågar spela discgolf som det är tänkt.
Tror att rädslan för att spela ligger i att man inte är säker i sig själv, vågar inte visa att man inte är bäst på allt och framför allt inte vågar spela nya banor utan att ha en massa ursäkter. Sedan att man som en del går ner två steg bara för att få pris är sjukt men något vi nog fåt leva med.

MEN, Västsvenska DM på Mösseberg bjöd bara på den ena biten. De som inte vågade komma upp och spela en tävling. För har man inte licens så blir det PFF (play for fun) och det enda man kan önska är att dessa herrar tar steget och skaffar sig licens nästa säsong.

Samma sak gäller MT och dess "motionärer". Ett försök gjordes i början av säsongen med att räkna fram rating baserat på förra årets resultat. Dock har det inte uppdaterats som det sade det skulle, och nu har vi ledarna i motion... Ja vad skall man säga, SPELA OPEN!!!
Så jävla lågt är det att jag inte ens orkar bry mig speciellt. Jag gick upp till Open bara för att slippa dessa idioter i sporten, har ju haft med sådana att göra förr och ENDAST klubbledningen i hemmaklubben kan stävja detta.
Hoppas verkligen att klubbarna vågar ta sitt ansvar inför nästa säsong och kräva tävlingslicens från dem och TRYCKA upp dem i Open eller åtminstone Avancerad. För Motion är en klass för de som kanske för första gången vågar sig utanför hemma banan, aldrig har tävlat och knappt vet hur det går till. En människa vi inte skall trycka ner med spelare som kastar 25-30 kast bättre PER RUNDA!

Kan bara tillägga att jag PUSHADE upp spelare i en högre klass när MT besökte oss i Linköping. Endast en spelare slank imellan men han spelade urkasst den dagen så ingen spelade i en klass bara för att jaga hög position/pris.

NOG OM DET!


Falköping och Mösseberg besöktes i helgen av Västsvenska DM, jag var där ;)
En sådan underbar dag, många trevliga kastare och kanonväder vi fick. Vad mer kan man begära? Jo att man spelar lite bättre, men framförallt spelar SAFE när man hamnat snett.
Kan ju inte säga att jag gjorde det under första rundan och därför blev det katastrof med en SEXA på hål 14 som är en MAX 3 hål, men med dåliga beslut efter ett katastrofalt först kast så går det åt skogen. Dock fick jag på värsta kastet på hålet innan. Första kastet hamnar till höger, precis till vänster om en buske och jag smeker iväg en Spike mot korg... Ka-shinK-K-K-K och ur. Enkel trea, bara att lägga den över kanten. För övrigt det hål som Dan Johansson i finalen kastar en snygg anhyzer... Alla säger: Den är fin, den blir bra och så - KA-SCHMACK!!! Rätt i kedjorna, ingen tvekan.
Efter en kebabtallrik på pizzerian som fick fullt upp så är det dags för andra rundan.
Börjar lite sämre på hål 10-11 men sedan lossnar det lite och jag spelar mer avslappnat och lugnt, och det visar sig i scoren. 6 kast bättre än första rundan och avslutar med en 69 runda som likväl kunde varit 61-62.

Är nöjd med spelet på Mösseberg och ännu mer efter att på söndagen ha kastat lite "längd" på Gunnevi i Habo och sett att jag om jag bara tar det lugnt och "drar" discen kan lägga den 90 meter fram. Nu gäller det att få in rytmen och rutinen så att man kan utnyttja det på banan nästa år också.


Ses på en bana när dig
Discgolfaren #38475


Veckorna som gick

Ledsen. Har varit lite slött på bloggen den senaste tiden, känns som säsongen går mot sitt slut. Dock är det ju nu jag skall träna som mest för att kunna få till det nästa år. Så jag lovar att jag skall försöka skriva mer om träningen här, ALL träning även om inte allt handlar om plast hela tiden.
Dock blev det MYCKET discgolf i förra veckan och denna vecka blir det nog inte så mycket mindre av den varar heller, och med väldigt blandat resultat. Skall försöka att sammanfatta det viktigaste/roligaste som hänt nedan.

Veckans golfande börjar på tisdagen (8/9) med tre rundor ute på Olstorps 12-hålsbana. En bana man har fördel om man kan sina inspel.
Onsdagen (9/9) så blir det en runda i Rydskogen där jag faktiskt inte hålar ut ett par hål då jag kastar så himla uruselt. Hade ju bara tänkt åka ut och träna lite olika kast men det blev en runda då David och Jocke skulle ut och promenera. Vad jag lärde mig av denna runda? Att antingen hålla fast vid min plan att träna eller att alltid vara beredd att spela en "tävlingsrunda".
På torsdagen åker vi igen till Olstorp för att leka runt.
Fredagen (10/9) är det seriös träning inför lördagens MT-tävling i Kolbäck. Det gav ett ganska bra indikation på att jag kanske är på gång inför helgen. Spelade inte speciellt bra men höll mig borta från katastroferna nästan hela rundan.

Så på lördagen åkte vi upp mot Kolbäck och helgens MT-tävling (efter att jag blivit väckt då jag försov mig aningen). Börjar halvtaskigt med 4-4-4 på hål 3-5. Dock håller jag ihop spelet ganska bra men dubbel-OB på hål 16 var inte bra. Ej heller att jag inte får in en enda två under rundan, trots ett antal hål där tvåor skall sitta. Andra rundan blir dock dålig då jag tar en NIA på hål 18 efter att ha missat ett antal inspel på den lilla IB-ön.
Dock var det en trevlig bana med utmanande hål och naturligtvis en massa trevliga discgolfare som förgyllde dagen.

Söndagen blir det 3 rundor på Olstorp. ROFLMAO, Får skylla på att man är totalt slut i kroppen. Dock blir det fel när man "jagar" ikapp en missad 2:a och sedan gör 4:a och måste jaga ny tvåa... =). Dumt och idiotiskt spel.

Måndagen blir vilodag och på tisdagen kör jag och David ett företagsevent på Stångebro. Blir lite kastande innan men hela eftermiddagen går åt till att visa och följa med ett par grupper med kastare runt 9-hålaren.

Onsdagen den 16/9 är det återigen 3 rundor i Olstorp och jag inser att jag nog får sluta att åka dig då jag inte gör några bra rundor/träningskast på denna bana då man hela tiden jagar tvåor och får skitkast med jämna mellanrum. Får se om jag nästa vecka skippar alla inbjudningar till Olstorp och tränar kastteknik på Rydfälten istället.

Under torsdagen hinner jag med två ganska bra rundor i Rydskogen som ger 73-75 som resultat. Känns ganska skönt, även om det är många dåliga resultat runt om på banan ändå. Men efter Olstorpskastandet så känns det bra. Och det ser ju lovande ut inför DM i Falköping.

Avslutar träningen inför DM med att på fredagen ge mig ut och gå en runda i Rydskogen. Jag spelar hyfsat och när jag avslutat med 5-4 på de sista hålen så visar det sig att jag pressat min PB ytterliggare lite. Jag har nu 68 på Rydskogen DGC och vet att jag snart kommer kunna krypa ner till låga 60 på denna bana. Kanske redan i år, men om inte annat så under början av nästa säsong.


Under helgen så blev det DM i Falköping men det tar vi i ett annat inlägg som kommer under början av nästa vecka. Även en del bilder från finalrundan kommer att laddas upp och presenteras.

Vi höres och ses
//Discgolfaren #38475


Mösseberg

I lördags, under pausen av innebandy-DM i Skövde, blev det ett besök i Falköping för att provkasta lite på deras bana inför Västsvenska-DM i discgolf den 19 september.
Jag har hört många lovord över denna bana; Om hur vacker och välskött den är, hur utmanande och variationsrik hålen skulle vara så jag kom dit med lite misstänksamhet. Visst trodde jag att den skulle vara bra och underhållande, men inte så BRA som en del säger att den är.

Mitt utlåtande då?
Både ja och nej. Visst är den belägen i ett vacker område och har fina gröna gräsmattor som fairway i stort sett överallt. Men variationsrik? Det är något vi kan diskutera lite. Visst finns det korta hål på 64 meter och lite längre på 226 meter.

MEN, som Tony Erwing skulle sags, det var en hel del för många 90-110 meters hål som var spikraka med smal fairway kantad av massor av träd. Inget fel i det men det blev några stycken för många för att jag skulle kunna utse den som Sveriges absolut bästa bana. Läs nu detta rätt kära läsare, jag tyckte VERKLIGEN OM denna bana då den inte låter dig slappna av i ett endaste kast (om du nu inte parkerar under korgen).
För spikrakt skall du, Passera en del mandatories som känns perfekt placerade och inte konstruerade, Genom smala gluggar och sedan fint spela in till korg, Du måste kasta uppför, för att på nästa hål kasta nerför in i en inbound-ö som såg mycket större ut från tee...
För övrigt så kastade ju förlångt på fry hålet och hamnade OB (efter att ha kastat de två första fösöken lite för högt och tagit lite grenar så de inte orkade fram), men trodde verkligen det var mer plats bakom korg som var IB än som var fallet. Sedan har vi 13 (tror jag det är) med sin fina OB-linje längs med vänstersidan på hela fairway vilket gör den landningsbara ytan bara 8-10 meter bred, för i skogen på högersidan vill man inte hamna.

Så en riktigt bra och underhållande bana som kräver mycket från dig som spelare. Ett måste att besökas tillsammans med en del andra av Sveriges profilbanor.

Ser verkligen fram emot att spela här igen om två veckor och då skall jag inte kasta så uruselt så jag träffar alla träd på väg fram till korg ;). Vi ses väl i Falköping den 19:e september 2009?

//Discgolfaren


RSS 2.0