Bilderna

Ops. Soz, glömde ju att skicka med länken till bildarkivet.
Tog ju lite bilder under fredagen och en massa under söndagens Dam/Herr-finaler. Här kommer länken med de 270 bättre bilderna.


http://picasaweb.google.se/discgolfaren/SDGO09#


SDGO!

Vemod då årets höjdpunkt inom discgolfen är över för min del. Lite tom men ändå upprymd känner jag mig efter en helg i Stockholm med MASSOR av plastkastande.


Slutade som 25a av 32 i Avancerad och hade flera duktiga spelare efter mig, skönt med ett slutresultat på 221 (under 225 var målet) och minst 2 efter mig. Så jag får vara hyffsad nöjd med min debut på en riktigt, riktigt stor tävling (Euro-tour klassad).


Nåja, dax att börja från början.


Fredag
---------
Jag och Dan lämnar min lägenhet vid 6.50 på morgonen och beger oss ner till station där tåget mot Stockholm avgår 7.40.
Resan flyter på bra och vi anländer i Barkarby och till Welcome hotell strax efter 10.00. Vi har tur och får tillgång till rummet direkt och dumpar in det onödiga bagaget i rummet. Vi började gå mot Järva och vi gick, gick och gick. Den person som skrivit att det tar 15 minuter att gå måste sluta springa/cykla när han/hon mäter tiderna.
Som van orienterare har man ett steg som ger ca 10 min/km vid normal gång. Men när det tar strax över 25 min att gå i "normal" takt så börjar man undra ;). Inte ens en stressad 08 går den sträckan under 22 minuter. Skall dock inte klaga på varken hotell eller Anläggningen/tälten för tävlingen.


Nog om gången, tillbaks till tävlingsbanan. Och som ni kommer se är jag fortfarande lite för sprallig så lite hopp fram och tillbaka kommer det att bli men jag skall försöka att ge ett sammanhang så att ni inte tappar bort tråden totalt (hela tiden ;).


Vi anländer ca 12 till Järva Discgolf Park (via hål 16 då vi aldrig varit här tidigare). Vi provkastar 16 men vet ju att det är MAX 3 på det hålet, man går stenhårt för att parkera utkastet för en tvåa.
När vi står där och puttar så kommer det ett gäng Kalmariter förbi som skall kasta ner på 15 (Anki F, Daniel C, plus 2 för mig då okända. Dock var Lat64 klädde blonde killen någon man borde känna igen men nä, kunde inte placera honom). Vi testar alla lite kast och sedan går de till 16 medans jag och Dan väntar ut på 17.


JA, dax att ta det för allmänheten då det kommer ut förr eller senare. Jag drar snett så in i H-v. Sedan kastar alla andra och så kommer andra kasten och killen drar längre än mig men ta mig F-N lika snett.
Var på väg att säga: Jaha, så du är lika värdelös på att kasta plast som jag!

Vem det var ;), Jesper Lundmark naturligtvis. Skönt man inte sa sin tanke högt då man fått äta upp det hela helgen.

För Er som inte träffat denne spelare måste jag bara säga. Mer hänsynstagande person under de hål han tränade parallellt med mig har jag inte mött. Inget Ego överhuvudtaget utan alla kastar på sina villkor (kändes det som för mig).


Nåja, efter hål 18 var vi nere vid tävlingscentret och började diskutera vilken 9-hålare vi skulle gå först. Dan övertygade mig att 19-27 vore bäst då det är de vi skulle börja på under lördagsmorgonen.
J-v-la skit slinga det är. Hål 19 är en ok hyzer-enkel-trea (om man missar att parkera utkastet för tvåa). DOCK kommer 20 som är ett LÅNGT kast nerför (14 meters fallhöjd) och ca 110 meter spikrakt. Funkar ju inte för mig så lägg upp och dra forehand fram och hoppas på att tredje inspelet blir enkelt. MEN sedan kom min mardröm, hål 21 (OB-ön). Jag kastade ca 15-16 discar och ingen hamnade inbounds. ALLA var för korta, detta hål fick mig att drömma mardrömmar under natten. USCH, fy, men ett underbart discgolf hål även om jag inte kunde spela det som det skulle spelas.

Orkar inte dra de andra hålen då de är mer vanliga (eller förresten), hål 22 har en green som lutar åt alla håll samtidigt. Placera discen under korg eller max 3 meter ifrån annars kostar det. Hål 23 är ett kort tight hål, men vi Linköpingspelare tyckte det var ganska öppet efter vårat hål 10 och avslutande hål 18. Så det är en given trea om man misslyckas med att parkera utkastet ;). Sedan är det lite längre hål men inget speciellt över 24-25, 26 är lite uppför och 27 ytterliggare ett kort forehand-hyzerhål med den vind som var under dagen.


Efter dessa hål drar vi iväg och käkar lite mat i Barkarby centrum (En hyffsad kebabtallrik för 95 kr blir det). Ca 15.30 återkommer vi men sitter och slappar fram till 15.50 då vi tänkte ge oss ut och spela hål 1-9 som är de hål vi har på lördagseftermiddagen. Tji vilken nit vi drog. Pargolfen börjar ju 16.00 och de drar igång precis när vi kommer upp till ettan. MYCKET väntan blir det under de hålen som nog tar 2.5 - 3 timmar att "spela". Dock kändes de ganska enkla så man insåg att de skulle bara kastas och inga speciella analyser behövdes.
Som hål åtta där man bara skall dra ut den så lång man kan på fairway, andra kastet genom gluggen eller en rejäl hyzer-forehand till vänster om. Sedan i korg (Jo, så skulle man göra... Hur det gick ;), Läs lördagens katastrofala rapport nedan).


Kan väl säga att endast 1-9 var hyffsade för mig men inget av hålen gav mig den där känslan av YES, gonna be my 2. Men å andra sidan så fick jag ju mardrömmar om hål 21 då jag inte lyckades få in ett enda kast.
De avslutande hålen (11, 12, 13 och så 14) är ju ganska "enkla" och det är bara att kasta och spela in som man skall om man inte lyckas placera sig för en tvåa. Elvan la jag mina två forehand drajvar ca 3-4 meter från korg ;). Synd det inte var under tävlingen.


Sent (ja, ca 21.00) åker vi tillbaka mot hotellet (jo vi var och käkade tillsammans med Henrik Wahlman och fick skjuts tillbaka) där vi sitter och snackar skit med ett gäng från KFUM Örebro i någon timme eller två. Humöret är på topp och alla är laddade som F-N. Snart gäller det.


Lördag
---------
Vaknar 5.45 och masar mig upp och in i duschen. Efter att Dan och jag har duschat, klätt oss och packat discbagen så ger vi oss iväg för lite frukost. Hyffsad frukost även om vi är för tidiga för att få ägg, bacon och korv. Men vem bryr sig när det är dags för första runda i SDGO ;).
Vid 7-snåret börjar vi gå vägen mot Järvafälten och banan. Ca 7.30 är vi framme och fyller på våra vattenflaskor innan vi börjar värma upp med puttar. SUCK! Puttarna stämde inte alls men det är bara att bita ihop och inse att om de suger under uppvärmningen så kommer man koncentrera sig extra mycket på dem under rundorna och sätt de där viktiga.


Efter spelarmötet som börjar 8.10 ger jag mig iväg till mitt första hål som är hål 24 (längst från Driverange), går dock backen upp, upp, upp och sedan i branten ner till tee. Väl där värmer jag upp med lite forehand-drajvs. Nåja, de kommer kanske funka även om de inte var så bra som de borde.
När 2-minuterssignalen ringer kommer protokollföraren och vid startsignalen så ser vi de två resterande killarna komma runt hörnet längst bort på hål 24.
Spelar halvtrögt i början och slutar på 38 de första 9 hålen. Sedan går det ännu sämre med en 41:a. 79 kast på denna "svårare" runda är jag inte nöjd med. En vanlig dag borde jag ha 72-73 på dessa hål. Men sånt är livet.


Tillbaks till TC och lite god pasta med oxfilé. Och en paus på 3 timmar, det var faktiskt riktigt skönt att kunna äta lugnt, slappa och sedan värma upp lite mjukt.


Jag trodde jag skulle börja i 8:e eller 9:e grupp men hamnade på hål 5 under eftermiddagen. Så jag var inte ensam om att inte kunnat spela på topp. Men nu var det dags för hål 1-9, de enklare hålen som mer liknar hemmahålen och de har lite längd och bredd så man kan ta ut kasten.
Hahahaha, börjar med att kasta 4-4 på de hål man MAX skall ha treor på, sedan 6-7 på hål sju och åtta. Ok, de är längre men 3 kast mindre skall det DEFINITIVT vara här. Sedan blir det en massa fyror och en pinsam femma på hål 2 efter träff i trädet på högersida, 5 meter från tee.
Slutar med 42 kast på första 9, sedan höjer jag mig lite och får 36. Dock en ring-femma på hål 5. Under uppvärmningen lade jag 3 forehandkast 3-4 meter från korg på detta hål =(. Nåja, 78 kast. INTE nöjd, detta var hålen jag skulle ligga strax under 70 på.


Men oavsett så var det en solig dag med massor av trevliga medspelare. Väl vid TC så slappar vi lite med dryck och en fin kebabrulle.
Efter att gruppindelningen för söndagen var klar (visade sig att jag skulle starta på hål 17, tillsammans med Rille från JBFK) så gick vi tillbaka till hotellet där jag lämnade en kort rapport om starten.
Vi sätter oss ute vid poolen tillsammans med gänget från Örebro och bara snackar skit om allt och alla ;). Framåt 24.00 så bär det av i säng inför finaldagen.


Söndag
---------
7.50 sitter vi vid frukostbordet (Efter dusch och ihopplockande av diverse attrialjer som vi spridit ut i rummet). Vad gött med lite bacon och ägg till frukosten. Vi bara sitter där och njuter, dock har jag lite nervkänslor då jag har 5 efter mig och jag inser att jag kan uppnå mina mål om jag håller ett par av dem efter mig och går på en 68 runda så att jag hamnar på 225 (75 per runda) totalt.
Väl ute på TC så kommer Rille och sätter sig hos oss, det tar nog 30-40 minuter innan han fattar att vi skall spela i samma grupp och att han ligger 2 kast efter mig ;).
Vår runda startar 10.30 och det med slingans tuffaste hål, 189 meter i en slänt 13 meter uppför. Detta hål tar mig 4 kast att nå upp på platån och sedan en putt i korg. Sedan kommer några enkla par 3 hål där jag missar en av 5 och får 3-3-4-3-3. Sedan kommer hål 14, utför -16 meter och ytterliggare en femma efter ett sämra andra kast. Och avslutar med 2 treor. 32 på första nio är bra för att vara mig. Kunde fått 2-3 kast mindre om man fått till det där lilla extra.
Andra varvet blir som första men nu sätter jag fyran på hål 12 istället för 11 (där mitt inspel skippar fint fram under korg efter ett uruselt utkast). Hål 14 kastar jag en forehand på andra kastet som med nöd och näppe går förbi OB på högersidan (alltså genom ;) och så en hyzer som landar 3 meter från korg.
Avslutar med 2-4 på de sista hålen. Orkade inte riktigt trycka till utkastet på hål 16 och sedan blir det gren träff och fös fram till korg.
Slutar på en 64 runda som är riktigt bra för att vara mig. Kunde ha kastat 4-5 kast bättre om allt stämt. Men jag är riktigt nöjd då detta gjorde att jag gick om Ruud som ledde med 5 kast över mig inför rundan och såg även till att Johan hakades av (vi hade 157 kast inför finalrundan båda två). OCH så klarade jag att håll Rille bakom mig, han tog endast in ett kast på mig och slutade på 222.


Sammanfattningsvis kan jag bara säga att jag är nöjd över helgens tävling och har redan bestämmt att jag skall dit och tävla nästa år igen.


//Discgolfaren




SDGO

I fredags så var Dan och jag på banan från 11.00 till 20.00 med en kort brejk för lunch. Alla 27 hålen spelades igenom och lite analyserande för hur man bäst skulle tackla de olika hålen. Jag fick ett stort problem med hål 21 (OB-ön) där jag kastade 15-16 kast och inte ett enda hamna inbounds.
Om man inte kommer inbounds på första kastet så är det re-tee med ett straffkast, missar man nästa kast blir det kast från en dropzone med straffkast. Detta ger att om man missar ön så kastar man sitt femte kast från dropzone och bör då lägga den under korg för att ta sin dubbel-ring sexa. Så ni kan ju tro att jag var lite nervig då detta hål skulle tas an två gånger under lördagsförmiddagen.

De andra hålen bjöd inte på några överaskningar utan hur man borde kasta dem var ganska självklara (men inte alltid så enkelt). Hål 1-9 kändes ganska enkla och lika de hål jag är van vid från Linköping och Norrköping.

Efter en sen kväll i foajén på hotellet (tillsammans med en massa andra discgolfare)  så var det sängdax inför en tidigt morgon.

Klockan 5.45 ringer klockan på lördagsmorgonen och det är dags att gå upp och duscha, äta frukost och göra iordning sig för att gå iväg till banan. Spelarmöte 8.10 och första start 8.30.
Jag start på banans längs hål (nr 24) som är 205m, dock står jag där ensam till 2 minuters sirenen ljuder. Då kommer protokollföraren och när startsignalen går så kommer de två andra spelarna runt hörnet.

Rundan börjar halvknackigt, puttningen stämmer inte helt då jag fegar många i korgkant. Dock lyckas jag med en ring-femma på hål 21 (första kastet glider precis av inbounds-ön). Jag slutar på en 79 runda och har fem spelare i klassen efter mig. Och får starta på hål 5 för andra rundan, alltså fyra grupper med juniorer, grandmasters, amatörer och damer efter mig.

Andra rundan spelar jag riktigt, riktigt dåligt på i början. Dock vänder det lite efter att halva rundan är genomförd. Slutar denna på en katastrofal 78 som borde varit strax under 70. Men sådan är discgolfen.

Imorgon har jag i alla fall 5 spelare i klassen efter mig och en på samma antal kast som mig. Som bäst skulle jag (med lite tur) kunna ha sju spelare i klassen efter mig men då måste jag höja min nivå ett par snäpp.

Jag återkommer med en utförlig rapport och hålbeskrivning i början på nästa vecka

//Endock ganska nöjd discgolfare

Dan före dan

Så var det då dagen före avresan mot Barkarby och Järvafälten. Imorgon 7.40 går tåget som tar oss upp till Barkarby dit vi anländer 9.59. Vi får hoppas vi kommer in på hotellrummet direkt så att vi kan dumpa packningen och ge oss iväg till Järva Discgolfpark för att träna.

Idag gick jag och Dan ut till Rydskogen och "lekte" lite på de första sex hålen genom att göra ett antal utkast, men att endast spela färdigt med första discens läge. Vi spelar uruselt på ettans hål med en fyra och en femma. För att sedan ta en trea på hål två, båda två. Lite avslappnat och skönt att kasta utan press.

Efter middagen så gick vi ut på baksidan och tränade lite inspel i ca 50 minuter, vi kom nyss in för att koppla av framför TVn innan det blir tidig säng ikväll. Kan säga att det mesta kändes ok under inspelen och puttarna.


Over & out
Daniel

Genrep

Så var den sista kvällen med seriespel innan SDGO avslutad. Fick till en 74 runda som jag får vara nöjd med även om det var 3 solklara puttar som ramlade ur, en hel del missade inspel och konstiga utkast. Men bästa rundan på seriespelet i år och tendensen går åt rätt håll inför helgens tävling.

Ja, i helgen kommer vi till årets stora höjdpunkt för mig inom discgolf. S-D-G-O, är hur laddad inför helgens bravader som helst. Och så skall det bli kanon väder, 27 grader, strålande sol och ca 2 m/s. Kan det bli bättre förutsättningar för en dust med 216 platskastande galningar.

Imorgon kommer Dan N upp till Linköping och vi kommer bara att köra lite lättare inspel/puttar på baksidan. Får vila kroppen lite imorgon då det blir tidigt upp på fredagen för färd till Barkarby. Vi kommer vara fram vid 10.00 och hoppas på att vi får tillgång till Hotellet direkt så att vi kan lämna packningen där och ge oss ut för att besikta/provkasta banan innan lördagens första runda.
Ja första rundan börjar redan med spelarmöte 8.10 och start 8.30 för min del, på hål 24. Jag kommer få OB-ön två gånger under förmiddagen då vi spelar 19-27 * 2. 1-9 * 2 blir det under eftermiddagen och så slutar det med 10-18 * 2 på söndagsförmiddagen.

Jag skall försöka lämna en sista rapport imorgon innan resan upp sker, och sedan hoppas vi att datorn vid receptionen på hotellet är ledig lite grann på kvällarna så jag kan rapportera om hur det går där upp i fjollträsk. Och så kommer det en slutlig rapport under måndagen med förhoppningsvis en massa bilder från semi/final spelen i de olika klasserna.

//Da Dada

PS. Och återigen besegrade Spike hål 16, en fin båge och så hamnade den snett bakom den låga granen jag nämnde i förra veckans seriespelsinlägg. Dock mesade jag med putten och la den vid sidan om. DS.

Midsommar i Hökensås

Så var midsommaren över och där med inspelsträningen i Hökensås. Fast det blev en del 140 meters hål, med utkast på öppen yta men med ett inspel till en korg som var minerad med träd och lågt i tak.
En enkel kartskiss över området finns här nedan, klicka på bilden för att få en större bild.


Det blev de utmarkerade 4 korgplaceringarna (med lite variation på den platsen) med ett antal olika utkastplatser. De vanligaste utkasten är markerade på kartan. Den översta korgen med utkast över lekplatsen fanns i två längder för raka kast och så en variant med anhyzerbåge/forehand för oss RHBH. Vid utkastet från utkastplats längst ned till höger var man tvungen att landa över vägen, annars re-tee. Och detta var ett vanligt öppningshål med någon av de två nedre vänstra korgarna (även den uppe till vänster förekom). Det var kanske 55-60 meter till vägen men ganska smalt och lågt i tak under grenarna från de intilliggande träden.

Roligt hade vi i alla fall.

Totalt blev det 5 * 9 hål under helgen, och inspelen fick mig att bli kär i Zeroline Pure. Nu har jag det kompletta kitet för inspel, Spike för högerkurvor/svaga anhyzers, Pure för raka kast och Sinus AP för hyzerbågar/motvind.


Slutställningen under helgen blev, Dan 156 kast och Jag 157 kast, detta innebär att Dan har tagit in ett kast på mig från Habo Open och nu skiljer det endast ett kast oss emellan inför SDGO. Dock är sommaren lång då semestertouren inte slutar förrens 31 augusti.


//Discgolfaren

PS. 3 dagar kvar tills det är dags att gå en övningsrunda på Järva inför helgens SDGO '09 DS.


PS2. Och så upptäckte jag att Leopard är en ganska skön disc, och vilken tur man har att Wille G vill sälja två discar. Så Vision blir troligen utbytta mot denna disc. Funderar även på att byta ut min Pro Banshee mot en Pro Destroyer, behöver få en pålitligare disc för motvindsspel. DS2.

PS3. Och idag tisdag var jag även ute och körde ett pass inspel/putträning på baksidan av lägenheten. Men nu blev det inte bara att stå och mata inspel och sedan gå tillbaks utan alla discar skulle i korg. Ett Ace från 50 meter han jag med innan jag avslutade med 10 meters puttar. DS3.


Seriespel

Så i onsdags var det åter dags för seriespel. Spelade en del bra kast och en del urusla och det slutade på 76 kast totalt. Helt ok med tanke på hur dåligt alla de andra rundorna på seriespelet har varit i år.'
Värsta släppet var nog på hål 16 där jag håller discen och kastar den precis till höger om granen så att det tar lite grenar. Jag tror den bara orkade falla någon meter neråt höger och inte 25-30 som det måste för att nå korg. Blev naturligtvis förbenad och sur på det dåliga släppet men Patrik som är spotter på hålet säger att den blev ganska bra, bara någon meter in i slyn. När vi kommer fram så ligger Spiken 2-3 meter från korgen, förbi ALLT och precis jämte en låg gran. Träffen i grangrenarna i början gjorde endast att den gick åt höger något för tidigt och att den sedan missade topparna på allt sly ända fram är ju tur man bara har på träningar.

Annars hände inget speciellt på banan denna onsdag.

//Daniel

Habo open

Så var det dags för Habo Open. Bestämde mig slutligen för att spela motion ändå, vet inte varför men så blev det.
Uppvärmingen gick bra och 8-9 meters puttarna satt som de skulle, dock var det något i inspelen som störde. Vet inte vad men de kändes fel helt enkelt.

Start skedde 10.00 och i min grupp ingick Peter "Räka" Nilsson (JBFK) och Mattias J (Falköping). Vi började på hål tre och min drajv var väl ok även om jag inte lyckades sänka putten från en'n. Blev en trea följt av TVÅ femmor. Gick dåligt tyckte jag. Första nio (efter spelat hål 1 och 2 också) blev 36 och sista nio (de svårare) drog jag i med 30 (HELT ok).

Nästsist på 66 kast inför andra rundan, inget vidare. Dessutom så var det ju första rundan på min och Dan Nilssons semestertour som sträcker sig mellan 1 juni till siste augusti. ALLA rundor vi spelar tillsammans räknas in, inte bara tävlingar. 100 pix i potten så man vill ju inte bli urfattig pga dåliga beslut på banan *ASG*.

Efter en god Kebabtallrik på 95:an i Habo så åker vi alla tillbaka ner till banan och försöker få kropparna att fatta att det inte är slut ännu. Går väl sisådär för en del. Dock har jag lärt mig hur man skall göra, ät tills du är mätt, tryck sedan i dig resten med vilja tills du nästan blir illamående.
OM du gjort detta så finns det inget val, du måste spela på topp eller så får man bekänna färg och gå som en Zombie ;)

Nåja, gick aningen bättre på eftermiddagen. Slutade på 64, med 30 på de första (Vi började på 9an nu... Något mönster? Slutar bra, börja skit... ).
Räcker ju inte men puttarna börjar sitta som de skall... Finns en del att önska från inspel och drajvarna suger mycket just nu.

Får se till att träna rätt de återstående 11 dagarna innan SDGO.


//Mötiön Discgölfaren

PS. The kids are back in town. DS.

PS2. Inspel/Putt kommer tränas hårt under midsommar då den portabla korgen är med och området vi kommer spela på ger hål som är 40-60 meter. Underbart. DS2.

Seriespel

Så fick jag äntligen till kastet på 16 med en Spike. Hamnade dock lite, lite kort och kunde inte sänka 15 meters "putten". Men skönt att se att det funkar som tänkt.
Dock spelade jag dåligt/mediokert på resten av hålen i det blöta väder vi hade igår. T.o.m. en 8 på hål 3, måste vara mitt sämsta resultat någonsin på det hålet. Var på väg för en 75 runda men avslutar med 7 och 5 på de sista två hålen så 80. Högt som vanligt på seriespelet.


Får dock ser hur det kommer gå i Habo på lördag då det är dags för årets upplaga av Habo Open. Funderar på att spela Open bara för att få spela med duktiga spelare andra rundan. Men samtidigt kan jag komma bra till om jag spelar motion.
Dagsformen avgör vilken klass jag väljer.


Återkommer senare.


Instruktör

I helgen som var blev det inte ett enda kast med discar. Tyvärr.
Dock hade jag en trevlig dag på Skara Sommarland efter att ha sprungit H21 Xtra Vaganza, en klass där kartat detta är vad kapad på tvären i små delar och ompysslad ;). Blir lite svårare då, som om parkorientering inte är jobbigt nog ;).

Dock så ringde Wahlman mig igår kväll och undrade om jag kunde tänka mig vara introduktionsinstruktör till ett gäng från Ericsson som skall låna lite discar och prova på vår underbara sport nästa tisdag. Klart man ställer upp, skall bli roligt och jag hoppas vi kan locka ett antal av de som skall vara med på dessa två event vi har nästa vecka.
Jag kör ett för ca 10 personer och på onsdagen kör Wahlman och Jens ett pass för ca 60 personer ;)

Hoppas det kommer vara fritt från nederbörd i eftermiddag/kväll så jag kan ge mig ut på baksidan och leka lite. Har ju abstinens från kastandet.

!Fore!
Daniel

Seriespel

Ja så var det seriespel idag igen. Vad skall man säga, om jag har höga 70 kast när jag tränar så blir det definitivt inte bättre på seriespelen. Spelade totalt sanslöst idag. Endast puttarna var hyfsade på de första hålen men även de blev sämre under rundans gång.

Endast hål 18 är jag nöjd med då jag smeker iväg en Spike som kommer halva sträckan, sedan en forehand med min Beast som lägger sig 3 meter från korg. Skönt med en tre på detta korta men precisionskrävande hål.


Får även nämna att jag börjat träna lite nya kast med Spiken. Rejäla Anhyzers, och då menar jag inte i en fin båge utan höga kast rakt fram som sedan faller nästan spikrakt åt höger. Perfekta när de funkar på hål 16. Se skissen för att förstå hur jag menar. Men idag kom jag tyvärr bara ca 15 meter åt höger, konstiga vindar gjorde det svårt att beräkna vinkel för utkastet. Och så klantar jag ju mig därefter. Men men, snart är tvåorna tillbaka på hålet igen.



I helgen som kommer blir det tyvärr endast lite putt/inspelsträning då jag skall iväg på konfirmation under lördagen och på söndagen är det sommarlandslöpet (Orientering inne på Skara sommarland). Men det kommer säkert in lite kommentarer ändå.


//Discgolfaren


PS. Och så är det extra roligt att det under den senaste månaden har varit 15-16 läsare varje dag på bloggen. Trevligt och jag hoppas ni finner den underhållande. DS.


Söndagen

I söndags var det åter igen dags för att ge sig ut och gå några rundor på banan. Vet egentligen inte varför jag spelar banan hela tiden istället för att träna olika kast på alla de fina hål vi har.
Men nu blev det ju som det blev när det inte blev som de sulle... (Som vi Smålänningar säger).
Första rundan startar 13-ish. Där jag, Klabbe, Per Henriksson och Martin ger oss iväg för att känna lite ödmjukhet ibland träden. Börjar ok, spelar sämre i mitten och avslutar ok. 79 kast. USCH, alltid dessa höga 70. Men trycket i drajvarna börjar komma. Nu skall jag bara se till att låta axelpartiet följa med genom kastet så kanske 100-110 meter snart kommer.


Efter en kort paus så drar andra runda igång...
Spelar bra, men hamnar lite snett på en del kast. Vilket innebär att inspel == NÄ, Aldrig. Tyvärr.


Gick åt skogen... 78 på den rundan.. Dock fick jag ett snyggt kast på 3an, drar driven fint ut på fairway. Och sedan kommer 10an, längs av alla och på fairway, nåja lite träd kvar men enkel trea.
Sammanfattningsvis så får vi väl säga så här: Vi hade i alla fall tur med vädret *asg*


//Da Dada


RSS 2.0