Älmhult (igen)

På väg hem från Helsingborg stannar vi återigen till i Älmhult för att se om vi kunde kasta bättre än för ett par dagar sedan. Började ju sämre och slutar på 26 kast efter de första nio. Dock en schysst tvåa på hål 5.
Avslutningen blir aningen bättre även om jag på tre hål på raken drar iväg värdelösa drajvers. Hål 17 blir åter en tvåa då jag denna gång inte tar i lika hårt och parkerar under korgen istället för att kasta 6-7 meter för långt med min Pure. Ja, hålet är endast 51 meter och rakt.

Inte så mycket mer att säga om den eftermiddagen då resultatet bara blev 53.

//Daniel

Helsingör

I eftermiddags var jag och Dan över till Helsingör och spelade på deras 9-hålsbana. Det är en ganska öppen bana med hål på ca 80 meter (hål 5 och 6 aningen kortare). Dock spelade ingen av oss speciellt bra och jag slutade på totalt 5 fyror under 3 * 9 hål, och inte en enda tvåa. Totalt urusely var det då jag missade en 3-4 solklara två-puttar och 6-7 stycken 15 meters i kedjorna eller i korgkant. Dock satt 13-14 meters puttarna för treor när man lyckats spela in hyfsat efter ett dåligt utkast.
Dock hade vi strålande sol och en 20 grader varmt, detta tillsammans med att banan är i ett fint grönområde ca 1 km från färjelägret gör att det alltid är trevigt att kasta lite plast här.

Nu har det blivit 5 1/2 runda (18-hålare) på fem dagar och imorgon blir det ett återbesök i Älmhult på vägen hem från Helsingborg. Får hoppas man kan hålla ihop det imorgon och kasta under 3-par på denna korta men lite tekniska bana.

//Daniel

Brohults DGB

I söndags blev det ett besök till Brohults Discgolfbana i Helsingborg. Tyvärr blev vi aningen besvikna då de inte har rustat upp eller klippt ner några slyn/taggbuskar de senaste 3 åren. Visst ändrade de 5 hål förra året men utkasten är fortfarande gropar med en träplanka fram. Varning för vrickade fötter måste utfärdas. Sedan att nya hål 4 är klart bättre då det är en sammanslagning av gamla hål 4 och 5. Nya hål sju är inte speciellt annorlunda mer än att det är en svag högerkurva i slutet och den gamla korgen används för hål 8 som är ett 70 meters OB-ö hål från samma kulle som hål 4:as utkast.
Nya hål 13 skulle bli bättre om man rensade lite i slyn 15-25 meter innan korg och framförallt klippte skiten som är på green. Hål 14 är numer trevligare men lite klippning av gluggen från utkast MÅSTE ske innan det får ok.

En rejäl arbetsinsats på utkasten och lite röjning runt fairway och på green skulle höja en bana som har höjdskillnader, vänster och högerhål. Hoppas de få i klubben där nere har ork att jobba lite på banan så att den får det utseende den förtjänar.

Hur det gick? Började ok men missade lite för mycket puttar och kastade katastrofalt i mitten på banan. Blev en 74 runda på en bana där jag borde kunna ha 64-65 kast under en vanlig dag. Men sådan är vår sport.

//Da Dada

PS. I eftermiddag bär det av över sundet och två rundor på Helsingörs 9-hålare skall avverkas. DS.

Älmhult

På vägen ner till Helsingborgidag så stannade Dan och jag till i Älmhult för att spela deras 18-hålsbana. Man kan väl säga att beskrivningen om hur man hittar till banan är bristfällig, ja totalt obefintlig. Vi visste att den skulle finnas i Höganäsparken och det enda vi hittade var Höganässkolan där vi parkerade.
Försökte utläsa från bankartan var vi var och vi gick på elljusspåret en bit men det såg inte ut som någon bokskog precis, vi frågade en herre och fick en beskrivning hur vi skulle gå. Vi gick, gick och gick... Men efter de 800 metrarna från andra uppförsbacken kom bara en backa till. Frågade ett par som var ute och joggade och de sa att det bara var att följa spåret till tennisbanorna. Ytterliggare 20 minuter och vi kommer fram.

Nästan en timme för att hitta första utkast. SKÄRPNING med vägbeskrivningen Älmhults frisbeeklubb.

Så började vi kasta på banan som har 66 satt som par ;) ;) ;) Parsättarna måste varit riktigt urusel den dagen de satte par. Par 5 på hål under 70 meter? Nej, nej. Par på banan borde inte vara mer än 48-50.

Men det var en underbar bana med korta men utmanande "inspelshål" i en fin bokskog. Dock missade jag två givna birdies med korgkantsträffar (Ja, jag missade tvåorna) och så en spottad putt som gav en fyra. Dock var hål 13 katastrofalt genomfört av mig. Jag kastar en forehand som träffar ett tidigt träd och studsar långt ut åt höger, iväg från fairway. Slutar med en femma och rundan hamnar på 54 kast.

Banan rekommenderas till dig som har vägarna förbi Älmhult då den är i en fin miljö och du får träna inspel.

//Discgolfaren

Vallarna i Falkenberg

Så vart det lite tomt i bloggen efter att SDGO var avslutat. Och detta beroende på att det blev lite välförtjänt vila efter urladdningen på Järvafälten.
Dock gick jag på en 76 runda onsdagen den 1 juli efter att som vanligt kastat lite sisådär på en del hål. Dock fick jag till ett snyggt forehand kast på hål två med min Pro Destroyer. En pärla rakt fram som vi kröken har börjat fadea och sedan får en skön skipp fram på fairway.

I går var jag i Falkenberg (för att besöka kräftfestivalen i Glommen) och naturligtvis passade jag och Dan på att kasta på Vallarnas Discgolf bana.
Bana och bana, 9 korgar där 6 av dem saknade mittringen så dubbelkedjorna hängde rakt ned. Vilket innebar att en normalhård träff mitt i korg studsade ur pga stolpträff ;). Hål 1 till 4 var hål på 50-60 meter i oröjd miljö, vilket fick till följd att det kändes som man skulle ge upp totalt när det även kom lite regnstänk. Med lite fin "gräsklippning" och röjning av diverse sly skulle det bli ett par fina om än korta hål.

Hål fem däremot var ett hål på 70-75 meter med en svag vänsterkurva i slutet och lite försåtsminerad ingång mha ett par tallar. Ett fint hål där endast de tunna stråna borde röjas ned.

Hål sex var ett kort hål som blev lite utmanande då det var OB bakom korg, ett OB som visade sig vara borta nu då det hade rests en byggnad där OB började.

Hål sju var vackert med OB precis till vänster om utkast som följde hela vägen fram och förbi korg. Forehand/Anhyzer kast var ett alternativ som dock kunde ställa till det om man fick en liten träd-touch och stöds ut på OB. Det enklaste alternativet på detta ~75 meters hål var att kasta en Hyzer i gluggen mellan sly/småbuskarna till höger om tee.

Hål åtta var ett hål på ~80-90 meter som skulle kastas spikrakt fram med en svag fade åt höger i slutet (Öppet hål med en buske som täckte det raka kastet och lite träd till höger). Ett vackert hål precis ovan ätrans fina vatten.

Avslutningshålet var ett trångt/lågt hål där träden som stod tätt på högersidan borde få några av de lägsta grenarna klippta. Det som krävds är ett rakt kast ca 70 meter fram som sedan skall fadea ut 20-25 meter till höger.

Avslutningsvis kan jag säga att det är en helt ok bana att spela på om man är i trakterna men några direkta utmanande hål blir det inte.

Härnäst bär det på lördag iväg till Helsingborg och deras bana. På vägen stannar vi till i Älmhult och kör ett varv där. Väl nere i Helsingborg blir det en till två rundor på deras bana och så är det tänkt att köra två varv på 9-hålaren i Helsingör.

//Daniel

RSS 2.0