Väskans innehåll

Så är väskans innehåll uppdaterad igen, jo den ändracd sitt innehåll för ett par månader sedan men det tar lite tid innan allt känns rätt. Detta innehåll kommer troligen att vara ungefär detsamma även under nästa år. Dock kommer kanske någon spike åka ut för en ny pure, någon Avenger för en till Striker. Men som helhet tror jag mig ha hittat discarna som kan få mitt spel att fungera på en nivå högre upp.

-- Drivers --
2* Optioline Striker (Main driver)
2* Pro Destroyer (Hyzer - Forehand/Backhand)
2* ESP Avenger (Forehand)
2* ESP Surge 'Nathan Doss'-edition (Raka -> Hyzerkast)
1* Champion Beast (Forehandskast, S-kurvor och raka)
2* Glow Leopard (Högerglidare)

2* Elite-X Avenger (S-kurvor)

-- Midrange --
1* Optiolin Core (längre inspel, Anhyzer)
2* ESP Buzzz (Längre inspel, kortare hål)

-- Putt & Approach --
4* Zeroline hard Spike (Inspel, Raka -> Anhyzer)
1* Zeroline Sinus AP (Hyzerinspel, motvind)
1* Zeroline Pure (Ovärderlig)
2* Elite-X Soft Putt'r (Main putter)

Lägre score

Förra helgen befann jag mig utanför Jönköping och naturligtvis blev det lite kastande där nere också. Dock spelade jag riktigt dåligt båda rundorna på Habo FGB. Men låt oss analysera rundorna lite så får vi se varför.
Börjar bra på första nop och ligger -1 på första 6, sedan tar jag en fyra på banans enda två. Avslutar första nio med en sexa på nian och det är URUSELT, 30 på första och sedan gäår det bara utför i 6 hål och rundan slutar på 66 vilket är riktigt dåligt på en så pass kort och även om det är mycket skog, enkel bana. Se resultat nedan och ni förstår min frustration.


Andra rundan (Söndagen den 18:e oktober) så börjar jag dåligt, men slutar på 31 under första nio. Borde ha varit 25-26 istället men sådant är kastandets regler. Denna runda slutar på 61 som dock får anses bättre men inte bra. Dock kommer jag snart ta 60 sträcket på denna bana, SE UPP! Jag kommer till våren och skall krossa skogen ;)


I torsdag var jag ute för första gången på nästan två veckor på banan i Ryd. Det gick väl så där och slutade på en 71 runda. Började med att ta 38 på de första 9 vilket inte är acceptabelt längre. Dock en avslutning på 33 är helt ok för mig idags läget. Dock skall jag pressa ner det ytterliggare några kast under vintern/våren.
Utkasten måste bli säkrare/jämnare även om inte kanske så mycket längre. Men framför allt måste jag fortsätta att träna inspel och putt under HELA året och inte lägga av med det i början på säsongen för att de stämmer. Underhålla de kast som är bra och som kan rädda resultaten när andra kast blir sämre.
Så nu finns det en liten plan som skall utföras. Träna utkast - hårt, långt, rakt på fotbollsplanen. Lugnare och försiktigare inspel så att de hamnar dit jag har tänkt dem, HELA tiden. Och så måste jag försöka uttnyttja de 30 sekunder jag ändå har på mig inför varje kast. Kontrollera så att det inte finns ett bättre alternativ än det jag först såg.
Ja det är en del att träna på, men det är långt kvar till tävlingssäsongen 2010.


Var även ute en sväng igår efter lunch, vilket härligt väder det är just nu. Eller alltså inte att det är blött men vilka fina färger det är på träden och marken. Kommer bara vara tvungen att ta med min kamera ut en sväng i helgen och gå runt banan och fotografera.
Ja så var det dagens runda. Börjar bra med 3-3 men sedan kommer ett lika uruselt kast på trean som igår, ger en femma. Dock stämmer saker och ting betydligt bättre utan att vara perfekt. Sätter treor på alla par 3 hål utom sjuan där jag får nöja mig med en fyra.
Första 9 slutar på 33 kast vilket är bra för mig. Det där sätter sig nog lite i huvudet och tyvärr blir det 3-3-4-6 vilket är två kast för mycket på de hålen, avslutar dock med 5-4 och en 34 runda. Men trots att jag inte är nöjd så blev det nytt PB med ett kast på Rydskogen DGC.


Ja, varför inte köra en tredje runda denna vecka, så här i höstens fina färger tänkte jag. Blev en runda även idag (då vi har en stående tid vid 11.00 på lördagar för den som vill).
Lite taskigt väder var det under dagen och inga speciellt bra kast. Och med 3-5-5 på första hålen så kändes det tungt, spelade dock vidare med insikten att så här kommar/kan det bli under en tävling och det gäller att hålla ihop. Spelar sedan aningen bättre och första nio bli endast 36, kändes som 43-44. Dock vänder det inte i spelet utan får kämpa hela tiden för att inte tappa allt för mycket. en femma på hål 12 och sexa på hål 13 ger ju inte de bästa förutsättningarna. Dock avslutar jag bra med 4-3 efter lite fina kast och det blir bara 72 som resultar. Phew, kunde varit 10 kast till men som tur så hålls scoren nere även när man spelar dåligt numer.


Och så avslutade vi veckan med att ta en sista runda på söndagen. Gör en riktigt bra drive på hål 1 men putten (6-7 meter ifrån) drar jag långt förbi korg och får en retur i uppförsbacke på 8-9 meter som jag inte orkar sätta. En FYRA efter en potentiell tvåa, FY FAN VAD DÅLIGT!!!
Sådant får bara inte hända, en trea skulle varit acceptabelt men fyra suger. Dock att göra birdie på hål 2 är ok och att sedan hålla ihop någotlunda är ok. Dock förstör femman på hål 7 och det ger 34 på första nio. Skulle faktiskt ha varit 30-31 utan problem. Men så är man ju bara motionär och inte proffs ;)
Sedan spelar jag bra i ett par hål men tappar på 17-18, genom att sätta 5-5 på dessa och där tappar jag direkt 3 kast. Ytterliggare 2-3 hade jag kunnat ta på de andra så de 69 kast jag slutar på känns som för mycket. DOCK skall tilläggas att jag numer börjar bli väldigt kritisk då jag vet vad jag vill och kan på dessa två banor jag spelar många rundor på.
Får se det positiva i att jag sänkt scoren med 5.8 kast med rundorna jag haft sista 2 månaderna jämfört med vårens resultat.


Nu är det bara att träna inspel och puttar så skall vi se vad som sker framöver

//Discgolfaren


Hässlö open

I söndags åkte jag och Henrik Wahlman upp till Västerås för att spela Hässlö open, en deltävling i Mälartouren.
Det är alltid roligt/intressant att spela en ny bana, främst då det ställer stora krav när man inte vet hur alla hålen ser ut innan start och att avståndsbedömningen inte alltid blir så bra under första rundan.
Dock spelade jag hyfsat under båda rundorna även om ett par hål borde ha gett bättre resultat under båda rundorna. Bästa förbättringen jag gjorde under andra rundan var på hål 15 som jag totalt misslyckades med på första rundan. Detta hål är ca 130 meter långt nerförshål där jag misslyckades med att kasta ut genom gluggen och bara landade 20 meter fram på första rundan. Resultatet blev en sexa på första varvet och en enkel trea på andra varvet då jag drog på en fin forehand ut över grusgropen.

Tänkte lämna en liten kort beskrivning av hålen så att ni som inte varit där får en lite inblick/förståelse för hur banan var. Sedan kommer naturligtvis kommentarer om hur jag lyckades på hålet också att komma.

Hål 1: Ett ganska kort hål på 70-75 meter, rakt fram till en liten kulle där korgen står.
En enkel trea kan tyckas och borde så vara. Dock fick jag bara fyror på detta hål då jag inte riktigt lyckades med putten på första utan den rulla ner för backen igen så jag blir tvungen att bara lägga upp den för en fyra. Andra rundan blir utkastet så dåligt så inspelet hamnar en bit ifrån kullen och fyran är ett faktum.

Hål 2: Ett långt smalt hål på 119 meter något nerför.
Fint hål som jag inte bemästrade ;)

Hål 3: Ett ganska kort hyzerhål som är aningen nerför. Här krävs det ett avvägt kast för att lyckas nå fram.
Funkade hyfsat för mig även om jag inte lyckades med någon tvåa.

Hål 4: Ett hål där discen skall färdas i en svag hyzerkurva fram till en platå som är precis innan det långa fallet ner i grustaget. Bättre kasta lite för löst än för hårt här.

Hål 5: Ett uppförs hål där korgen står bakom en sten som ser ut att vara utplacerad här enbart för att försvåra inspel/putt ;)
Ett underbart hål som jag dock bara tog 4-5 på =(.

Hål 6: Varulvshålen som en spelare sa under första rundan. Mitt på detta korta håls fairway fanns det en "gång"/skytteglugg under jorden som ingen ville råka hamna i. Och så var det lite förrädiskt framme vid korg.
Enkla treor på ett hål som borde gett någon tvåa.

Hål 7: NERFÖR, spikrakt, 70 meter. Och så är det bara 3 meter brett.
Ganska svårt hål där jag tog 3-3. Dock var kastet på min andra runda nästan perfekt, spikrakt ner men orkade inte hålla riktigt hela vägen utan hamnade i en gran till vänster. 3 meter kort och 2 meter vänster ger en trea.

Hål 8: 90 meter uppför med en del träd gör detta hål ganska tufft.

Hål 9: Uppförs hål som kräver en avvägd hyzer. Sedan att utkastet sluttar uppför gör det så hiskeligt knepigt.
Tee sög!!! Så är det bara, alldrig ha sluttande tee.

Hål 10: Ett underbart ganska kort hål där de första 40-45 metrarna på hålet består av en ravin som måste passeras om man inte skall sikta på en femma-sexa. Och så är det en brant strax bakom korg också ;)
Skönt hål, vågade dock inte ta i ordentligt utan kom för kort båda rundorna.

Hål 11: Öppet hål med smal glugg i början och ett träd som skall rundas. Sluttande green.
Bara kasta ut en Destroyer och den faller fint mot korg. Jaha, det var lättare sagt en gjort. Endast 3-3, och det för alla jag gick med på ett av banans enklaste tvåor.

Hål 12: Ingen fairway, ingen fairway alls. Ett nytt temporärt hål som kan bli hur bra som helst om lite träd/fairway rensas.
Skitsvårt bingohål under tävlingen. Hade aldrig valt att ta med ett sådant här hål överhuvudtaget om jag varit TD.

Hål 13: En svag vänsterkurva över vägen med ett träd mitt i fairway som hindrar en del kast. Korgen står aningen till höger efter att man passerat vägen, lite förrädiskt placerad.
Underbart hål måste jag säga. Älskar sådana här hål även om lite högre grena kunde ha klippts bort.

Hål 14: De första 20 metrarna skall vi 2 meter upp för att sedan kasta 60-70 meter på plan mark.
Här gällde det att placera första kastet för att få ett bra inspel till korg.

Hål 15: 139 meter, 20 meter upp över en grusgrop fram till en dunge 2 meter över gropens botten.
Banans mest spektakulära hål, helt jävla underbart hål som för övrigt hade störst spridning i mitt resultat. 6-3 efter ett missat utkast på första rundan och ett bra på andra rundan. Älskar sådan här hål som kräver tanke bakom utkastet.

Hål 16: Kort, lite uppför.
Vad skall man säga, ~50 meter tråkigt hål. Dock kan det bli bra om man putsar en del på sidorna och lägger något som hindrar en "skipp" från att bli valet.

Hål 17: 134 meter längs med slänter över 16/15. Dåligt röjd fairway idags läget.
Spännande hål som med förfinad fairway kommer bli riktigt bra.

Hål 18: ~70 meter rakt på en korg som står längs med en brant slänt. Förrädiska puttar kan det bli.
Ett bra avslutningshål som kräver placering för hur man vill putta mot korgen som är förrädiskt placerad över branten ner mot femtons korg.

Och den preliminära ratingen för tävlingen blev 865, vilket naturligtvis kommer höja upp min rating till den nivå jag vill ha innan året är slut (~840 i rating). Sedan får jag jobba/träna bättre under vintern så jag kan ta mig upp ytterliggare ett snäpp under nästa säsong.

//Discgolfaren


En vecka med mycket plast

Så har det blivit ett par rundor den här veckan med, och ett par till skall det hinnas det med i helgen också.

Det började i tisdags med en runda tillsammans med H. Wahlman och Jacob Landelius. Var ingen kalas start med 4-4-6 men sedan spelade jag lite stabilare och det blev inga katastrofalt höga siffror. Men med ett antal missade puttar som gav fyror istället för treor så slutade det på en 74 runda. Bara bita ihop så är jag snart nere på de lägre scoren igen.

Torsdagen bädda för en ny runda, denna gång tillsammans med Fredrik Widgren och vädret var perfekt för en runda discgolf. Rundan var en enda lång berg-och-dalbana, endast hål 9,19 och 18 spelade jag bra på med treor på dem. Annars var det en del katastrof hål och rundan slutade på 75. Inget roligt med två dåliga rundor på raken. Bara att bita ihop och fortsätta nöta inspel/puttar nu under hösten/vintern så att alla rundor kommer vara 8-10 kast mindre under nästa år.

Rundan idag börjar bra med 3-3. Sedan kommer hål 3 där jag på tredjekastet ligger ca 40 meter från korg och skall bara kasta en hög, ganska vid anhyzerbåge för att nå fram till korg. Jag trycker inte på tillräckligt och hamnar 7-8 meter kort och sätter putten långt ut på vänstersidan av kedjorna och får istället ta en femma.
Följer upp med 3-3-3, men sedan blir det en hemsk femma på hål 7 efter ett misslyckat utkast. På hål 8 blir det en sexa följt av en skön trea och första nio slutar på 34. Ok, men borde ha varit 4 kast mindre då jag gjorde det mesta rätt men ett par kast ställde till det rejält för mig.
Börjar sedan med 3-3-4 på de kommande tre hålen som får anses vara bra, dock var sexan på hål 13 inte ok, men jag låg ändå bra till för en hyfsad score. Sedan blev det kaos med ett uselt inspel på hål 14 som resulterar i 4. Detta följs upp med 4-3 och jag ligger för en 68 runda om jag skulle avsluta med 4-3 på de avslutande två hålen. Detta som jag gjort så många gånger den senaste månaden.
Hahaha, skrattretande utkast på hål 17, den går höger, höger, höger och jag får ett tufft läge och det tar mig ytterliggare två kast för att komma fram till gluggen där man bör ligga på två kast. Sedan tar ett elakt träd mitt inspel och det blir en sexa. Hål 18 är inte mycket snällare mot mig. Jag kastar ett lugnt kast som hamnar på vänsterkanten 40-45 meter fram, och jag försöker ta en lugn forehand som skall skippa fram men den skippar hårt och långt. Putt nerifrån branten och den blir en fyra.
Slutar på en 71 runda som är helt ok i normala fall, men inte idag. Jag hade momentum men lyckades inte ta det lugnt på en del av de avgjörande kasten runt banan. Hål 3, 7, 14, 15 och 17 är framförallt de hål som ställde till det för mycket och där ligger 6 kast definitivt. Men skönt att vara tillbaka på de låga 70 igen.

Nu är det ny runda imorgon kl 11.00 då vi är ett gäng som kommer försöka samlas på gamla seriespelstiden bara för att vara några stycken som ger sig ut och har roligt med att kasta plast.

Och så har väl ingen missat den underbara livesändingen från USDGC, många timmars tittande har det varit nu tre kvällar på raken. Nästa skönt att det bara är en kväll kvar med så mycket discgolf ;)

Vi höres
Daniel

 


Sista seriespelet

I  lördags var det dags för årets sista seriespel i Rydskogen. Vi blev 9 tappra själar som trotsade blåsten och kylan för att kasta plast. Vi hade i alla fall tur med regnet, det kom inget under rundan utan lite duggregn kom när vi var färdiga och skulle ge oss därifrån.

Själv spelade jag dåligt på en hel del hål men slutresultatet blev som det har varit den sista tiden, en 72 runda igen. Skönt att det börjar bli stabilt. Nu skall vi bara se till att sänka nivån 8-9 kast till.
Men lite kommentarer om rundan följer här nedan.
På hål två får jag ett ganska bra inspel med putten tar lite för långt ut på vänsterkanten och orkar inte stanna kvar i, så en fyra blev det här. Sedan blir det sämsta kastet på evigheter på trean. Träffar ett tidigt träd på högersidan och studsar 5-6 meter in åt höger, och den renderar i en femma.
Sedan spelar jag halvknackigt utan att göra några alltför stora misstag tills vi kommer till hål 7. Ett utkast som blir kort och såg ut att vara menat som roller, följt av ytterliggare ett dåligt kast och så blir det en femma.
Efter ett perfekt utkast på hål 8 så går det åt pipan på det hålet. Istället för att kasta iväg discen med lagom hyzer så att den tar sig runt hörnet så drar jag på och discen går spikrakt fram och in i skogen. Blev en sexa istället för en fin fyra. Sedan går det ok förutom en femma på hål 12.
Så en ganska skön avslutning på årets seriespel i Rydskogen. Längtar redan till nästa års bataljer, även de flesta av oss ändå kommer spela så länge det inte ligger decimetrar med snö på banan.

//Daniel

PS.
Sedan hade jag ju tänkt släppa detta med vem som borde spela i vilken klass men efter ett litet påhopp på DGS så tänkte jag komma med ett svar. En person påstod att jag är totalt ointresserad i ämnet och bara skriver inlägg för att irritera och göra folk förbannade, sk trollning. VA? Och det inlägg jag gjorde var att fråga hur det kom sig att inte den interna ratingen hade uppdaterats i samband med att PDGA gör det för sina medlemmar. Det är möjligt att det tar för långt tid, inte finns ork, men det sades så inför säsongen och att man då skulle flyttas upp om man fick en för hög rating. På samma sätt som det sker för de som är anslutna till PDGA och får en bättre rating. Men om direktiven ändras inför nästa år och att den för året inledande rating är den som gäller hela säsongen, så okej då. Då köper jag att det kan bli felplacerade spelare och tänker inte gnälla över det. Då har vi en regel och kan följa den, och inte få den tvetydighet som rådde under årets säsong.
Dock vill jag säga klart och tydligt att detta INTE är någon kritik mot Mats G eller Janne K, de gör ett kanon jobb med att driva runt Mälartouren år efter år. TACK, och tack till alla arrangörer som ställer upp.
DS.

PS2.
Vet dock att jag säkert kommer få sota för detta inlägg, om inte nu så kanske när ratingen uppdateras. Detta då "de utperkades" rating troligen kommer hamnar i gränslandet för motion/avancerad. Men om rating hade uppdaterats så hade jag inte heller tagit upp detta ämne utan allt hade varit solklart.
DS2.


RSS 2.0