Stolt

Jag är stolt!
När jag kom hem för en stund sedan så hittade jag en Jiffpåse skickad från USA. Förstod direkt vad det var och slet upp paketet. Fick min lilla PDGA regelbok, medlemskort och en MINI(?) med mitt PDGA nummer på. Trodde den sistnämnda enbart var för de nya medlemmar som pröjsade extra.


Men vilken härlig känsla som finns i kroppen nu. Inför SDGO saknas nu bara resan upp, kan dock inte fixas innan 29-30 mars då vi vill ha bästa priset och det kan inte ske om resan inte bokas inom 90 dagar från resedatum.
Och så har snön börjat smälta så kanske man imorgon efter jobbet skall sätta upp den portabla korgen och spela lite på baksidan av lägenheten. Är J--ligt taggad nu (om du inte förstått det ;).


Behöver lugna ner mig lite, kanske läsa lite om DU rekommendationerna för banläggning så man blir lugn innan fler inlägg sker.



Om ni orkar, vill och kan bry er så finns jag här.
Snart dags för riktig träning med lite proffs.

//Da Dada


Experiment

Vad skall man säga? Det blev inte speciellt mycket till träning den här helgen heller. Mycket på grund av att det kom ytterliggare lite snö på lördagen så jag bestämde mig på söndagen för att endast gå bort till fotbollsplanen med de fyra korgarna.
När jag kommer bort till planen som bara ligger ett par minuters promenad från lägenheten så börjar det snöa igen, men denna gång inte lite utan mycket och det är stora snöflingorna som faller.


Envis som man är börjar man ändå att "träna" genom att börja prova lite olika kast. Man kan väl säga att det blev en upplevelse att se hur mycket snö bromsar en disc. Jag menar, först skall den ju skära igenom en hel drös med snöflingor och sedan skall den få lite extra tyngd genom de stora blöta som landar på den.


Men en trevlig eftermiddag var det trots allt, även om man hellre hade tränat på barmark och 20+.

Får hoppas snön försvinner snart så att man kan börja träna på allvar inför sommarens tävlingar


Daniel Sjöberg, KFUM Linköping
SFF# 11328
PDGA# 38475


På hal is

Igår var det träning med min vän och konkurrent Dan Nilsson (ena syrrans sambo). Första tanken när de annonserade att de ville komma upp och hälsa på mig var ju att vi skulle köra i Rydskogen. Men efter det här tråkiga vädret med bara ett par cm snö, dock tillräckligt för att discar skall kunna dyka under och gömma sig bra så beslutade jag att vi skulle köra på gamla 9-hålsbanan.

På lördagsmorgonen efter frukost så bytte jag ut vattenflaskan mot en full kaffetermos i min bagg och hela familjen begav sig av ner mot Stångebrofältet (nåja två av oss de andra vek av mot affärerna och lite shopping). Uppvärmningen börjar med puttar och man inser hur fel allt kan blir när man är rädd då det är enkelkedjekorgar. Vi avslutat med lite driverkast mot hål etts tee, tur man kastar kort när man kastar snett då jag höll kvar en disc väl länge och landade endast 1m från stora vägen. Nästa gång får jag planera var jag stall stå innan jag övar lite längre kast på dessa fält.
Nåja, så börjar rundan och inte mycket stämmer för någon av oss. Aldra minst för mig och det slutar 32-34 till Dans favör. Det var snö och halt, isfläckar lite här och var och en del infrusna "dammar". Vi halkade titt som tätt och jag tappade allt intresse till slut för att kast plast på sådant underlag. Då man inte litar på underlag och grepp så blir kasten därefter.
Synd, då vädret var kanon. En -3 grader och nästan vindstilla, JA vindstilla på Stångebrofälten ;)

Efter 9 + 3 hål på Stångebrofälten så går vi därifrån för att möta upp de andra och laga lite lunch (Systerdottern har beställt min köttfärsgryta). Det visar sig att de i alla fall haft en bra dag bland Linköpingsaffärerna.

Efter lunch går jag och Dan bort till Internationella engelska skolan och deras fotbollsplan med 4 enkelkedjorskorgar. Dags att bygga lite egna hål bland dessa korgar. Ja, vad skall man säga, mitt spel från förmiddagen håller i sig och blir bitvis ännu värre. Dock två stycken 2:or tillslut (borde varit 4-5, och 4-5 fler treor under dagen).

Sammanfattningsvis efter 20 hål så slutar jag på 74 och Dan på 70 kast, frustrerande men på något sätt ändå en tillfredställande dag. Tur det är 4 månader kvar och att det förhoppnigsvis inte kommer finnas is uppe på Järva Discgolf park när vi skall tävla där ;)


Idag: Inställt, inget roligt att gå ut ens på ett fält då det är snö och halt. Gick istället en lång lång promenad för att få kroppen att förstå att snart är det hårdträning som gäller

//Daniel

Discfunderingar

Efter att ha följt en tråd på ett discgolf forum så skrev jag ett inlägg som borde vara här med. Vad har jag för inställning engentligen angående att pröva nya discar? Har ju köpt ALLT nytt de senaste åren men stoppade under säsongen 2008 då jag började lyssna på de med erfarenhet om hur de ser på det där med en massa olika discar.
Nedan följer ett litet urdrag angående en ny disc från Innovadiscgolfsweden.
Ok, nedanstående är ett citat från nämnda sida:

"Hoppas få en utvärdering från dig om Groove (men du får även gärna beskriva Monarchen då jag inte testat denna heller).
Då jag bara har en Småländsk-Frisbeekastarmuskel så är ju trycket kanske 5% av Norrlandspushen Wink.

Lite kuriosa:
Skall försöka få lite mer tryck i kasten men just nu endast ~80m, vill ju upp i 100-110m men viktigast är precision och rätt beslut på rundan. Spelar för likt mitt beteende i poker, aggresivt. Det går ju inte då discgolf inte är förlåtande som en missad hand i poker Wink."

För Er som följer min strävan kan jag meddela att även om helgen fortfarande lovar att ett par cm snö skall ligga kvar i Linköping så blir det träning.
Min Nemesis DanN kommer i helgen med familj och vi SKALL ut och kasta. Dock blir det som sämst på en 4-korgsbana men målet är i alla fall att gå till gamla niohålaren på stångebrofälten.
ANLEDNING: Inte förlora discar under snö pga oaktsammhet ;)

Mer detaljer kommer antingen tidig söndag eller lunch måndag. Allt beror på hur bra/dåligt vi spelar ;)


DD-DDD-Di-Disc-DiscO--Golf-DiscGolf - Name of the game

Freak
Daniel Sjöberg


PS. Tankar och funderingar angående min 24-discars bag kommer snart att presenteras. Varför ha så många discar i väskan? Kanske dags att sortera upp och bara ha ca 4-5 olika discar i 2-3 versioner av slitningsgrad. DS.

PS2. PDGA licensen blev klar under natten. PDGA # 38475 är numer min officiella titel i discgolfsammanhang. DS2.

PS3. Nu blir jag lite irriterad på denna blogg då jag har uppdaterat mitt inlägg ett antal gånger men endast första publiceringen syns. Visade sig att endast om man ändrar rubriken så uppdateras bloggen. Vilken "feature" programmerarna infört ;) DS3.


Inställd träning

Typiskt Svenskt väder. Blaskig blöt snö som kommer, men bara ett par centimetrar så det förstör min träning. Kunde det åtminstone inte kommit 2 decimetrar så det varit någon mening med detta väderinslag.
Nåja, blev ju ingen tripp till banan idag utan jag korsade bara vägen till fotbollsplan för att dra lite kast. Gick väl så där, jag skulle behöva få lite mer längd i mina utkast så att de hamnar på ca 100m, idag är de på 70-80 meter och det är för kort, alldeles för kort på hål som är 100-110 meter. På de hålen kostar de mig ett kast om jag inte har tur och sänker inspelet.

Men "snappet" börjar komma från handen och när det sitter så kanske man vågar öka hastigheten på stegen så att lite längd därmed kommer.

Men för att drömma mig tillbaka så kommer här några kort från semestern i december, först lite bilder på mig i "värmen"

En putt på vår egen-designade bana på Gran Canaria i december 2008En forehand-En

Sedan tar vi de andra ;)
En bild över rondellen, dock stämmer inte korgplaceringarna ;)Ett kort från A-tee på vår bana

Övernattning

Efter lång väntan så tröttnade jag på om besked ifall plats fanns av boende i Stockholm. Nu är hottellrum preliminär bokat på Welcomehotell.

Kostnad: 1190 kr  för hela helgen och för två pers med frukost. Och så hamnar vi bara 20 mins gångväg (enligt dem, så kanske 10-15 enligt oss gamla vana orienterare som gått MÅNGA till-start kilometrar ;)

Var på utbildning igår angående min Nikonkamera och insåg att jag MÅSTE lämna in den då den inte fixar ändringar av slutartider utan att bilden blir mörk (läs kolsvart med liten chans på räddning). Skall till Jönköping sista helgen i februari och då följer den med och lämnas in på Scandinavian Photo så de kan skicka den vidare för service. Känns jobbigt när man inte vet om det är jag som amatörfotograf som inte kan hantera kameran eller om den är defekt.
Dock skall den vara i topptrim inför tävlingen då jag skall fotografera vårat (mitt och Dan Nilssons) pass på fredagen när vi går igenom och prövar alla 27 hålen på Järva. OCH den skall även användas flitigt när de stora pojkarna kastar final, då min tanke är att följa denna och ta ett PAR HUNDRA kort under deras nio håls final. Ett par hundra delat med nio är väl en så där 30-40 per hål ;)
Och så skall jag ju skriva ner allt för bloggen, låter som ett heltidsjobb utan att kasta plast ;). Men jag vet att jag kan göra båda sakerna samtidigt då ni finns där ute och vill läsa om en motionärs strävan.

Ordning & reda, discgolf på freda'
D-D-D-Daniel

Sliten

Så då var flytten "klar". Ja gamla lägenheten tömd och allt flyttat till den nya, dock är det ett par kartonger kvar att packa upp idag.
Men efter en lång och jobbig dag för alla inblandade så är jag på plats och nu är det bara ett par minuters cyckel till Rydskogens DGC. Känns skönt att hamnat lite mer centralt i Linköping och med tanke på att jag tänkt försöka köra lite seriös discgolf träning i år så är det bra att man är nära. Annars är det risk att det skulle bli som förra året, man tar bussen ut och så måste man gå en runda för att man åkt buss i 30 minuter.

Men redan idag var jag ute en sväng och försökte träna lite. Efter en uppvärming på drive range en 20 minuter så började jag med att kasta några hål. Det blev totalt nio hål idag, kände mig sliten efter gårdagens strapatser. Dock blev resultatet ganska ok, fick 36 kast på de första nio hålen. Detta skall pressas ner en 2-3 kast till innan sommaren är mitt mål.
Dock stämde puttarna riktigt bra. Ett antal 13-14 meters satt klockrent i och de som missades träffade korgen lite för lågt eller högt men i mitten.
Efter att slutfört en halv runda så ställde jag mig på vårt hål 10. Ett hål som är 60 meter långt och har en fallhöjd på ca 3 meter. Det är ett smalt hål de första 40 metrarna, endast 2,5 meter brett med smala björkar på båda sidorna så att spela över är inget alternativ. Jag tog fram mina Spike, Zeroline hard och matade iväg fem discar ner mot korg. Fyra av dessa gick igenom bra och den femte träffade tyvärr ett av de där smala åbäkena. Av de fyra som kom igenom korridoren var det två enkla puttar och de andra hamnade en 19-20 meter ifrån och utan något enkelt spel för en tvåa. Men med rundans puttar och denna sköna känsla efter kast i en smal korridor så kändes det skönt att cyckla hem igen.

Nu återstår det bara att plocka upp ur kartongerna och ladda om batterierna inför nästa helg då vi planerar att inte fullfölja några hål utan gå runt och öva olika kast.

Ordning och reda, discgolf på freda'
Daniel

RSS 2.0