Seriespel + årsmöte

Har hänt lite sedan jag sist lämnade ett inlägg här. Spelade seriespel i onsdags och usch vad illa jag spelar på dessa. Förstår inte vad som gör att jag inte funkar på seriespelet. Jag kan spela dåligt en vanlig runda jag är ute men då får jag inte så dåligt resultat ändå. Och inte har det med att det är ett litet tävlingsmoment då jag inte spelat så dåligt på några tävlingar sedan förra sommaren.
Något är det och får jobba på det mentala spelet i stor utsträckning nu också. Försöka tänka prestationsbaserat och inte resultatbaserat. Detta kommer medföra att när det funkar så kommer inte ett dåligt kast/hål att sitta kvar speciellt länge i det mentala spelet för med prestationsbaserat tänkande så ser man till varje kast utifrån dess utgångsläge. Om du ligger i tjock sly och enda sättet är att kasta 10 meter ut på faiway och lyckas med det skall man berömma sig själv för att man klarade av prestationen.
Inte så enkelt kanske men sådant kommer ge ett stort mentalt övertag i slutändan. Dock får man inte glömma att träna utkast, inspel och putt med för utan att kunna kasta så kommer man ju ingen vart ;)

Var även i helgen som var och spelade en hel del och då gick det betydligt bättre även om det inte var några rekordrundor. Ändå skönt att spela i fint väder. Lyckades för en gångs skull driva mig OB på hål fem i Rydskogen, nu är det dags att trycka på lite till så man ligger under korg istället.

Igår hade vi årsmöte i sektionen och hela 4 personer dök upp. Tråkigt med så svalt intresse för organisationen bakom den sport vi alla älskar. Dock gav det en del fördelar då Janne Svensson, verksamhetschef på KFUM Linköping var närvarande och gav lite tips inför framtiden.
Nästa år kör vi en kväll med discgolffilm, tilltugg och så lite årsmöte i allt det, kan kanske locka in ett 30-tal medlemmar då.

Blev en "ny" styrelse i år även om bara en av ledamöterna byttes ut.

Ordf. Daniel Sjöberg
Kassör Henrik Wahlman
Ledamot Klar Öhrn
Ledamot Claes Starwing
Ledamot Anna Samuelsson (ny val)

Suppleanter: Magnus Forsberg och Lovisa Sköld

Nu skall vi se till att det blir lite ordning på styrelsen och all verksamhet som behöver det. Återkommer mer om styrelsearbetet i ett senare inlägg när vi haft vårt första styrelse möte.

//D

Fröken Jenny

WDGO

Så var årets upplaga av WDGO avklarad. Det blev en regning start på tävlingen, vilket fick till följd att många underpresterade någon kopiöst.

Själv höll jag ihop det ganska bra under första rundan och slutade på en 74 runda. Detta med MÅNGA duktiga spelare på likvärdiga resultat. Och när man tittar på resultat tavlan och ser att Bigge kört på 81 så börjar man känna att det nog var ett rätt bra resultat. Ju fler resultat man hör och destå fler spelare som visar att de inte klarade av lite vatten, destå mer växte mitt självförtroende.

Efter en god lunch bestående av ris och korvstroganoff så begav vi oss tillbaka till stugan och bytter till rena/torra kläder. SÅ J-LA UNDERBART! Ursäkta språket men det var så skönt att få på sig lite torrt så ni kan nog inte förstå den känslan.

Så var det dags för runda 2. Att ha 4 grupper efter sig inför andra rundan kändes riktigt roligt. Lite upprymd och stolt var jag nog allt. Sedan drar runda två igång och all glädje är som bortblåst. Nu börjar vi alla tre i min grupp att kämpa för att få fyrorna på hålen som borde ge hyfsat enkla treor. Inte många utkast stämmer och inspelen blir lidande då det är svårt att kasta från ruffen och placera sig under korg. Att man sedan lägger sig 20 meter från korg på inspelen gör att fyran är det man får gå för.

MEN vi kämpar på, skratten och skämten haglar, och till slut är vi i mål och jag har rasat ned i listorna med min 78 runda. Kunde dock ha varit betydligt värre då jag redan är 19 kast under förra årets katastrof hos Fröken Jenny.

Så kom vi då till runda tre och jag kan väl erkänna att jag var rätt mör inför denna sista kamp mot Jenny. Börjar dock rundan bra med en trea på hål 16, men en 4 efter en fatal missad putt på hål 17 är inte ok.
Följer upp med en sjua på 18 efter att ha kastat rejält kort på första kastet och sedan en trea på hål 1. 5 på hål 2 och så börjar vi ;)

Säger, enkel fyra (efter dålig drive med uruselt försök till räddning) och drar 3 meters puttern i korgen (alltså inte IN i, utan i kanten).

USCH, fortsätter sedan att spela skakigt och gör inget speciellt bra men inte heller något rejält dåligt förutom korgtaket på hål nio då jag återigen ligger 2-3 meter från korg och precis har skrutit över min fina räddning av trean.

Jo, sure. Snygg fyrputt =/
Men spelar ändå ganska säkert hela rundan även om jag drar 2 OB på hål 13 och sedan en rejäl Hyzer som tredje kast för att säkra sjuan. Blir återigen en 74 och jag missade årets mål på 225 under 3 rundor med 1, JA. ETT KAST! Elaka fröken att förstöra min helg så.

Vi ses nästa år Jenny, då har jag med mig ridpiskan.

//Daniel


Träningspass

Var ute en sväng idag efter jobbet för att träna lite inspel. Nog funkade inspel och puttarna idag. Känns faktiskt riktigt stabilt och skönt inför helgens bravader nere i Västervik.

Får nu bara hoppas att det inte blir det ösregn och de stormbyar som utlovats. Blir ju betydligt jobbigare då både fysiskt och mentalt.

Imorgon efter lucnh bär det iallafall ner för att inspektera banan och de små ändringar de gjort.

//Daniel

Flydisc open ][

I söndags var det då dags för tävlingspremiären. I år blev det Flydisc open i Folkparken, Norrköping som fick stå värd åt mig.
För dig som inte spelat folkparken så kan jag säga att fast det är en öppen och fin parkbana med relativt korta hål så är den tuff. För på nästan alla hål så spelar OB-linjerna (i form av cykelvägar) en stor roll. Det är många korgar som har OB 2-3 meter bakom sig och det gör det extra tufft.

För att ge tävlingen en extra krydda så var hål 15 förkortat (pga andra orsaker) och skapade en OB-ö. Hålets längd var 62 meter och man var tvungen att kasta ca 53-54 meter ganska rakt för att nå fram och hamna 'safe'. Jag lyckades båda gångerna men slarvade med en 3 meters putt på andra rundan och fick en trea istället för ett enkelt par.

Nåja, tävlingsresultatet var väl inte lysande precis med 64-60 (854-862 i rating). Borde ha kunnat pressa ner detta ytterliggare en 5-6 kast per runda. Fick 3-4 kedje-puttar-ut per runda och så lite för mycket nonchalanse på en del inspel som gav fyror istället för enkla treor.
Men överlag godkänd och ratingen visar ju att jag kanske sakta men säkert kan börja krypa upp till målet på 870 för året.

OCH så var det en bra genomkörare inför kommande helgs stora drabbning då vi skall tämja fröken Jenny i Västervik. Tyvärr ser det ut att bli både blåsigt och regnigt på lördagen men strålande väder är utlyst för söndagen. Får nu hålla tummarna för att regnovädret drar förbi snabbare så vi åtminstone får uppehåll på denna krävande bana.

Vi ses kanske i Wästäwiik
Daniel

RSS 2.0