Sista onsdagen

I går var det sista onsdagen för seriespelet. Nu kommer det ske på lördagar kl 11.00 istället (från 5/9).
Gårdagen började brokigt, för alla i min grupp men värst för Henrik. Han drar ett Ace på hål 4 och sedan en femma på hål 5 =/.
Jag spelar under min förmåga och slutar på 40 de första 9. Sedan händer något, drajvarna kommer tillbax på faiway. Inspel och puttar stämmer och på hål 13 drar jag i en 16-20 meters putt för att ta femman. Tyvärr missar jag en 5-meters på hål 15 där jag drar korgkant. På hål 17 spelar jag safe, kastar en forehand precis fram till gluggen. SEDAN!?!?!?!? Vad gör jag, kastar en pure långt till vänster och hamnar 6-7 meter från korg istället för att parkera detta 40 meters kast. Sedan puttar jag i kedja....UT =). Jaha. femma.
För att följa upp så drar jag i tidigt träd och 18 suger fett... Drar en 7a på 18.... !? Ja jag vet, fattar inte. Och faktum är, Seriespelet suger för min statistik. Slutade ju på 77 vilktet inte gav mig någon förbättring.

Nä, nu är det en fredagskväll med Asta Kask i Huskvarna folketspark som hägrar och sedan lite vila från plasten.
Men kommer försöka träna hårt inför Falköping då jag vill spela bra där även om det blir första besöket på den banan.

Ha re'
Da Dada

Rydskogen Open

Jag så i lördags var det dags för Mälartouren att besöka Linköping. Jag var lite pirrig då jag och Henrik skulle se till så att tävlingen flöt på (jag skulle sköta resultathanhteringen).
Jag och Dan åkte ut till 8.00 och började lasta av all bråte som var med: Dator för resultat/anmälan, Portabelkorg för puttuppvärmning, kaffetermos med kaffe, en store påse med kexchoklad och så mina discar. Efter bara ett par minuter kom Henrik och vi började röja runt lite då hans bil fick bli "kiosken".

Jag han faktiskt värma upp med en fyra-fem drajvar och ett 20 tal puttar innan tävlandes började dyka upp. Sedan var det fullt upp från 9.00 till 9.30 med att ta emot anmälningar. Hela 54 spelare startade denna underbara dag. Dock beslutade jag att vi inte skulle använda datorn för att mata in resultat / gruppindelning utan vi skulle köra på scorekorten så fick jag göra det jobbet hemma efter tävlingen istället.

Anmälda spelare per klass blev
Dam 1
Herrjunior 1
Motion 21
Avancerad 6
Open 25

Efter spelarmötet där mandatory-"planket" på hål 4, OB-linjen på hål 5 togs upp tillsammans med önskan om spotters på hål 8,13 och 16 för att snabba upp spelet så började grupperna ropas ut.
Jag hamnade på hål 6 tillsammans med Henrik Wahlman och Anders Swärd. En bättre grupp kan man knappast önska sig. Trevligare spelare att kasta plast med får man leta efter.


Min runda börjar knackigt och det känns lite jobbigt men jag börjar till slut slappna av. Har börjat "tala" med mig själv om att jag inte skall försöka kasta lika långt som Henrik och Anders, för det kan jag inte. Utan ta det lugnt och kasta mjuk och avslappnat så åker discen lite längre och rakare.
Detta börjar jag göra efter att jag på hål 11 tappar discen och kastar in i ett träd ganska nära tee, den studsar ut på fairway och det är bara att gå fram 15 meter. Tar då ett djupt andetag och smeker ivär min Striker och landar 12-13 meter från korg. Sänker putten enkelt och går därifrån med en trea. SKÖNT. Tar även en trea med en 7 meters putt på hål 12. Nu börjar det släppa och jag spelar så avslappnat och lugnt som gör att scoren blir som bäst. På hål 16 blir jag lite för ivrig igen och det slutar med att jag träffar buskage till höger om fairway och forehanddriven når inte fram utan jag får fösa fram, missa "putten" och ta en fyra.
När vi sedan kommer för att spela hål 1 så är jag sist ut att kasta och drar iväg en forehand som går över bergskanten mitt på fairway och jag bara önskar att den inte skippar för mycket åt höger som den gjort de sista gångerna. När vi kommer upp så ligger jag 4 meter från korg och tar min tvåa. Härligt, och det innebär att jag går ut först på hål 2.
Nu är man lite euforisk när man känner att man kanske kan klara en 75-76 kast på rundan även om man började så knackigt. Och så sista hålet för rundan. Jag kastar ut på hål 5 och hamnar 10-12 meter kort. Anders Swärd stänker sin putt som är lite längre ifrån än min men jag vågar inte riktigt då vattnet bakom lurar. Jag lägger mig under korg och tar min trea. Summerar ihop rundan och det visar sig att jag har ett nytt PB, 69 kast slutade jag på.

Tillbaka till TC och dags att försöka få resultaträkningen att fungera. Det visar sig att Göran Eriksson som inte skulle spela redan håller på förfullt med att kontrollräkna och sortera korten efter resultat (stort tack). Dock får vi vänta då vi saknar två gruppers scorekort. Det dröjer, dröjer och dröjer. Sedan kommer näst sista gruppen och lämnar in sitt. Vi väntar ytterliggare en kvart men 13.15 ger vi oss iväg för att få mat. Detta då Göran väntar kvar tills Henrik kommer tillbaka och vi är tvungna att försöka hinna äta och vara tillbaka till 14.00.
Ja, vi väljer Cupolen dit 45 av de andra tävlande också är och står och väntar på sin mat. 13.50 får jag min hamburgertallrik och har då pratat med de andra som inte hunnit äta upp att de kan ta det lugnt då samlingen kommer skjutas på då vi inte kan rå för att maten blev försenad.
Vi blev dock bara 10 minuter sena och det visade sig att den grupp vi hade väntat på hade dragit på lunch direkt när de var klara och inte lämnat in protokollet förrens de hade ätit och var tillbaka. SKAM PÅ ER!

Så runda två hamnade jag i samma grupp som Janne Karlsson och Erik Fröje. Alla hade vi gjort 69 på första rundan och vi hade en eller två med 68 framför oss.
Och så börjar jag göra det man inte skall göra, jämföra hål för hål hur jag ligger till mot förra rundan. För givetvis börjar jag 2 kast sämre på hål 8 som är vårt starthål och sedan "försöker" jag ta ikapp. Dumt och åter dumt, detta är något jag måste träna på. För vad händer när man tänker sådana tankar? Jo man spelar inte lugnt och mjukt utan spänner sig och försöker ta i. Spelar dock jämnt (endast +1) med första rundan på alla de kommande 10 hålen men så kommer hål ett och jag gör en fyra.
Nu är jag +5 efter från första rundan och det gnager i mitt huvudet. Jag slutar rundan med att hamna +7 mot förra rundan och går in på en 76 runda. Är missnöjd med denna runda men får samtidigt inse att jag inte skulla ha förväntat mig att ta ytterliggare kast på mitt personbästa.

Så allt som allt är jag rätt nöjd med att få 145 kast på två rundor under tävling.

Mina två snyggaste kast denna dag kom på runda ett. Det på hål 11 när jag missat utkastet. Och så mitt andra kast på hål 18, en anhyzerbåge med en spike som färdas 40-45 meter och lägger sig 2 meter från korgen.

Det var en härlig dag med många trevliga spelare och en rafflande final där Henrik tog ikapp ett 4 kasts underlägger mot Jonas Hälleblad och vann med ett kast. Jonas tog för övrigt nytt banrekord med 51 kast, GRATTIS.
Och så vann Petter Lindgren BIO priset och Peter Dahl CTP priset. Nedan ser ni en bild på CTP priset.

En discgolfkorg gjord i luffarslöjd för att ha som CTP-pris under Rydskogen Open 2009.

//Discgolfaren

PS. Nu ser vi fram emot västsvenska DM i discgolf som sker den 19 september på Mösseberg i Falköping. DS.

Övningsrunda

I eftermiddags/kväll var jag ute på banan tillsammans med Dan för att visa honom runt, men även för att sätta upp OB-snöre vid dammen på hål 5.
Det började regna lite smått när vi höll på att fixa OB-linjen och sedan höll det i sig hela rundan. Började bra med en fyra efter värsta hållet med andra kastet på hål 1, fortsätter med en skön trea på hål 2 och sedan en femma efter att precis ha kommit ut ur skogen på första kastet.
Sedan går det betydligt sämre och rundans resultat är uruselt, har inte spelat en så dåligt runda sedan 3:e juni.

Tror det på sätt och vis var bra att katastrofen kom idag för då har jag gjort alla misstag och kan spela enkelt och bra imorgon. För visst var det ett antal fina kast, men det hjälper inte när man kastar dåliga drajvers eller följer upp ett bra kast med dåligt inspel eller putt.

Nu är det snart dags för att gå och lägga sig då jag måste vara ute på banan vid 8.00 för att vi skall hinna fixa till det sista på banan och värma upp innan folket börjar dyka upp för att anmäla sig.

//Discgolfaren

PS. Jag kommer spela open imorgon då det känns som det är där jag kan lära mig mest. Kommer ju ändå inte att vinna mälartouren i motionsklassen så jag kan liga gärna spela en klass med mycket bra och trevligt folk. DS.

Genrep

Så igår kväll var det dags för sista stora genrepet inför Rydskogen open på lördag. Det börjar bra med uppvärmningen och lite instruktörsvisning/guidning från Jörgen Brodén.

När vi sedan grupperna med totalt 19 spelare ger sig iväg ut på banan så är det inte så mycket som stämmer. Tror jag funderar för mycket på hur jag skall göra de olika kasten istället för att bara kasta och nöta in tekniken på fältet innan/efter rundorna.
Halvägs in i rundan är jag på väg att ge upp och tom DNFa. Men jag biter mig i läppen och efter uppmuntran från Niklas så försöker jag istället att kasta lugnt och sansat med korrekt ansats. De hål där jag behåller lugnet så går det oftast bättre (men vad skall man säga på hål 12 där jag träffar vänster trädet direkt efter en annars fin lugn drive). Det blir lite blandar och ger kast men avslutningen med 4-3 är bra, och ännu skönare känns det efter den inledningen jag hade på kvällen.

Nu är det bara att se till att ladda om batterierna och spela ett par snäpp bättre på lördag. Vacklar ju lite ifall jag verkligen skall spela open och inte motion (där jag kanske borde vara). Men troligen blir det open bara för att få en andra runda med kastare som är bättre än mig och kan inspirera/lära mig ett och annat.

Vi ses väl i helgen?
//Discgolfaren

Olstorp

I måndags var vi iväg ett gäng discgolfare till Olstorp för att gå ett par varv på deras 12-hålsbana. De tappra som begav sig iväg mot området var jag, Jens Thor, Jörgen Brodén och Joakim Lundin. Väl på plats så börjar vi värma upp lita grann inför första rundan.

Behöver väl inte nämna så mycket mer än att jag var under 3-par varje runda men inte mer. Några fyror förstörde och en del missade tvåor. Men så där har det varit i en vecka nu. Spelet sitter inte riktigt och då blir det lätt bogeys även på enkla hål.

Efter 3 varv på denna bana fortsätter jag, Jörgen och Joakim vidare mot Stångebrobanan för att leka vidare.
Här går det om möjligt ännu sämre, visst en del tokiga beslut men discarna vill bara inte flyga dit jag vill ha dem.
Känns lite jobbigt när inte mycket stämmer. Men det vänder snart igen.

//D


Ace

I lördags spelade jag och Dan först en runda på Habo FGB där jag började med att gå på 28 kast de första 9 hålen. Återigen så hade jag chans på PB och att ta en magisk gräns. Denna gång under 60 kast.
Men nu har jag nog lärt mig att jag absolut INTE får titta på eventuell totalscore förrens efter sista kastet. Jag körde ju en först en fyra på hål 10 och en femma på hål 12, på dessa hål skall man inte ha mer än 3-3. Sedan funkar inget speciellt bra. Har dock chansen ett par gånger att rädda tillbaka resultatet men missar två stycken 2 puttar, drar en illa forehand på hål 16 som ger en fyra.
Slutar på 61 kast som är bra ändå, men ville ja ha tagit den där magiska gränsen jag nu är så nära både i Habo men även i Linköping.

I Linköping får jag se till att ta den magiska gränsen på 70 kast under MT-tävlingen i Rydskogen på lördag.

I lördags eftermiddag åker vi förbi Vidablick för att leka lite på deras "bana". Det går riktigt ILLA för mig. Ingenting stämmer och jag slutar även här på 33-28 = 61. Och detta på en bana där man på varje 9-hålsrunda inte skall gå över 25.

Och så idag hände det istället.
Jag och Dan åker ut till Norrahammar för att träna lite inspel på Åsabadets korthålsbana. Jag tänkte ta två uppvärmningskast innan vi börjar runda ett och smeker iväg min fint inslitna Spike på hål 1 (39 meter, +3 meter, svag högerkurva) och det säger ka-kling. Mitt i korg och mitt första Ace är ett faktum.
Visst det är inget jättelångt hål, men nog så svårt då det är aningen uppför och en högerkurva.

Så dagen är räddad och tur var väl det kastet. För rundorna blir verkligen med blandat resultat som så ofta på denna bana med riktigt smala passager på hål mellan 39-64 meter. Använder Spike/Pure till alla kast utom två. Hål 4, 64m, kastar jag Core och på hål 9, 59m, kastar jag också Core. Mest för att det känns skönast att smeka iväg den och inte behöva trycka på en Spike och riskera att den flippar upp för tidigt.

Så allt som allt en ganska trevlig helg även om inga resultat blev riktigt bra så visar det sig till slut att även när man spelar dåligt så är inte resultaten längre totalt knäckande utan man håller sig flytande.

Men nu blir det att träna en del i veckan inför helgen som kommer. Vill ju prestera bra på sin egen hemmabana när Dan kommer upp.

//Discgolfaren

Seriespelet

Onsdagens seriespel skedde under blöta förhållanden. Första en och en halvtimmen på vår tre timmar långa sejour spelade vi i regn och åter regn.
Jag spelade dock stabilt de första 9 hålen och slutade på 34 kast för dessa. Dock strulade hål 10 till sig (blev störd av ett telefonsamtal när det var min tur) och det blev en hemsk 6a på hålet. Sedan gick det bara utför och jag slutade på en trist 77 efter en öppning som kunde gett mig det där målet att gå under 70  på Rydskogens DGC i år.
Dock var det en nyttig träning då man så sällan ger sig ut frivilligt och tränar när regnet öser ner, enda gången man spelar i regn är på tävling och då kan det störa ut spelet totalt pga att man inte är van vid det. Får dock hoppas att veckan ger bättre väder så att man kan träna mer effektivt på banan inför Rydskogen Open som sker på lördag den 22: e augusti.

Mer detaljer om tävlingen kommer efter helgen.

//D

360 Open

I går var det då dags att försöka bemästra banan i Angered under 360 Open. Kan väl tillägga för er som inte spelat denna bana att hål 1, 3 och 13 är tre riktigt tuffa hål när det blåser lite grann (precis som det gjorde under runda ett och två igår). Dessa hål har fina långa OB linjer som inte alltid är så tydliga från platserna du kastar ifrån och det är inte roligt att komma fram och se att man ligger OB med några disclängder fel.
Hål 1 förstörde mycket av mitt spel då jag hade 7,9,7 med ett antal OB ringar under runda 1,2 och finalen. Sedan att man flippar en disc OB på första rundan på hål 3 är ju bara puckat ;)
Eller att man sedan på runda 2 gör samma sak på hål 13 från utkastet, följt av en OB forehand som ger en 7 på ett hål som även jag max skall ha 4 kast på.

Dock var detta en riktigt trevlig bana med både öppna hål med OB linjer, tighta nedförshål på 66 meter eller vänsterkurvor med ravinkant på hela vänstersidan. En bana jag varmt rekommenderar alla att besöka och försöka bemästra.

Jag slutade på 190 kast efter finalspelet (74-76-40) och hamnade 3 kast efter spelaren före mig (som jag hade häng på men med 2 missade puttar på trean, missat inspel på 13 och 14; så tog jag Inte ikapp de kast jag behövde. Att jag sedan på vårt sista hål 16 (det med ravinen) inte "orkade" lägga mitt inspel under korg (40 meter att kasta) utan var tvungen att ta en fyra gjorde att man fick ta en 21:e plats i open.

Så idag är man lite sliten efter att ha spelat 45 hål under tävling, där många kast var tvungna att ligga på min max nivå i längd.

Vila under morgondagen och med eventuellt spel under tisdagen.

//Daniel

Söndagsrunda

I söndags var det åter dags att kasta lite plast i Rydskogen. Jag mötte upp med Henrik Wahlman och Martin Rasch på hål 10 när jag kom ut (De hade tjuvtränat lite grann). Börjar med att kasta ett skapligt kast på hål 10 men det blir ändå en fyra till slut. Jag spelar riktigt dåligt fram till hål 15 där jag efter lite om och men sätter en 3-putt från 25 meter. Sedan tar vi hål 16 där jag hamnar återigen 17-18 meter ifrån, dock med fri sikt och så pang satt tvåan. Avslutar med en fyra på hål 17 och så igen en 13-14 meters putt i korg på 18. Så det blev inte sämre än 39 på dessa hål som började så dåligt.

Vi drar efter detta bort till Cupolen och käkar var sin hamburgertallrik.

Efter lunchen så är det dags att gå en "riktig" runda.
Det börjar hyffsat med en trea men sedan är det inte mycket som stämmer i drajvarna. Som tur är får jag till en del bra inspel och LÅNGPUTTARNA sitter fortfarande. Många fyror i resultatet och det skall det inte behöva bli, men samtidigt femmor på både hål 8 och 13 ;).
Bästa hålet denna runda blir återigen hål 17 där jag inte får iväg driven jättelångt men andra kastet gör att jag hamnar i gluggen för inspel till korg. Är dock lite för mesig och hamnar 8-9 meter ifrån och sätter putten i korgkanten. En femma efter ett riktigt bra andra kast.
Rundan slutar på 75 och det börjar faktiskt kännas som jag börjar pressa ner resultaten och spelar mer jämnt. Även när jag spelar dåligt så har inte resultaten stuckit iväg på sistone. Får hoppas nu bara att det håller i sig så man kan pressa ner resultaten även på seriespelet och de kommande tävlingarna.

Jo, det är klart nu att jag åker till Angered på lördag och deltar i 360 open. Får se hur det går men roligt skall det bli.
Vilka tävlingar utöver denna och Rydskogen open det blir i höst vet jag inte, men återkommer så fort jag får med någon mer från klubben till Örebro, Bålsta eller Flottsund. Eller kanske någon av de andra återstående tävlingarna på Mälartrouren. Sedan har vi ju Värnamo den 12 september.

Over and out
Discgolfaren

Back on track

Så var det dags för första rundan i Rydskogen på evigheter. Har ju varit på lite semester där en del andra banor samt femdagars i orientering stått på schemat.

Men igår så kom fyra discgolfare från Habo frisbee upp för att provkasta vår bana i Rydskogen. Det började väl halvskapligt fram till hål 8 där jag gjorde ett antal dumma val och slutade med en 7 i protokollet. Dett följdes dock upp med 2 på hål 9 och efter en missad putt på tian så fick jag en fyra där (efter en ganska bra drive). Spelade väl lite sisådär under rundan som ändå slutade på 73, och det får jag vara nöjd med.

Efter en kortare lunch på Valla pizzerian så återvänder vi för en andra runda. Jag börjar betydligt bättre och ligger 3 under förmiddagens resultat redan efter 4 hål. Men sedan kommer det. Inspelet, efter en återigen snygg drive, på hål 5 går rakt i vattnet och efter lite bad så blir det en ring-femma. Hål sju så dabbar jag mig igen med ett inspel som blir för långt, putter förbi korg och missar återputten. En sexa här, följt av sexa på åttan. 40 kast på de första nio efter en start som var bra.
Nåja. Det hela slutade på 78 kast efter att ha missat fyra-putten på hål 17 (8-9 meter ifrån). Tog en fyra på hål 18 efter att ha kastat förbi korg, ner för branten.

Överlag får jag vara ganska nöjd då inspelen sitter igen och ett antal kedjeträffar från 40-50 meters inspel skedde under dagen. Synd då bara att puttarna var mer skakiga och att jag tog lite för många dumma beslut.

Det senare får åtgärdas under rundan som jag skall ut på idag.

//Daniel

RSS 2.0