Sporadisk uppdatering

Käre läsare!

Under vinter/förvåren kommer det endast ske sporadiska uppdateringar av bloggen. Kanske 2-3 inlägg i månaden, men jag hoppas du fortsätter att följa den för under våren/sommaren kommer det bli en massa bloggande igen.
Detta då nästa års tävlingskalender ser så bra ut som den gör och mitt mål är att ställa upp i en massa trevliga tävlingar under 2010. Både regionala och nationella tävlingar, och med de stora målen SDGO och SM.

Dock kan jag avlägga en rapport för veckans spelande då det har hunnits med 3 rundor den gångna veckan.

Började med en runda på måndagen som började ganska bra och slutar +3 på första nio. Endast dubbelbogey på hål 7 (en femma) och hål 8 (en sexa). Sedan avslutar jag med +4 på de sista 9 hålen vilket var ett par kast för mycket på dessa hål. Men en 67 runda får jag ändå vara nöjd med då det är ett tangerat personbästa.

På tisdagen blir det återigen en runda efter att jag varit ute och sprungit en runda. Det kändes i kroppen kan jag meddela. Men återigen kommer de där elaka/dåliga missarna som inte får ske och det hela slutar på 68 kast. Återigen ett bra resultat som borde ha varit betydligt bättre.

Och så på torsdagen blir det en runda igen och denna spelar jag betydligt sämre på och går +5 på första nio efter en dubbelbogey på hål 7, bogey på hål 3 och bogey på hål 6. Sedan spelar jag lika illa på sista 9 med +5 efter bogey på hål 10, 12, 15, 17 och 18. Det är minst 3 för mycket på de relativt enkla hålen. Dock är jag ganska nöjd med paret på hål 13 där  jag parkerar fjärde kastet under korgen. Så en 71 runda slutar veckans rundor i Rydskogen med.

Så med resultatet i hand på 67-68-71 så är jag inte nöjd men kan inte kräva mer av mig själv i dags läget. Vet att jag kan pressa ner mig till att ha ett stabilare spel runt 63-64 om jag bara har lite mer tålamod.
För jag kan nog inte kräva mer idag då jag först i hösten spräckte 70 gränsen på Rydskogens DGC.

Så under vinter/förvår är det bara att spela på för att under mars/april sätta igång med den riktiga träningen inför 2010 års säsong. Givetvis kommer jag att försöka ta det lugnare vid varje kast och tänka på vilket alternativ som är bäst i varje situation, precis som jag måste lära mig att göra både på träning och på tävling. Då främst med vinn/risk bedömning i åtanke.

Vi hörs där ute i Etern(ätet)
Daniel

Första snö-golfen

I dag var jag och Jacob ute och gick en runda på banan. Det gick väl inte speciellt bra men ett par kast/inspel funkade bra och en och annan putt. Dock börjar det snö under rundan och på väg hem så är det många stora snöflingor som faller ner.

Börjar med 4-4-5 och därmed +2 på de tre första hålen. Sedan ett fint inspel på fyran efter att ha hamnat för mycket till höger så jag har de tre granarna med sina grenar framför mig, en anhyzer med en Spike som lägger sig en meter från korg. Följer upp detta dåligt med en fyra på hål 5. De första nio slutar på +6 (37) vilket är lite för högt.
Sedan spelar jag dock lite bättre även om jag är lite kraftlös i mina kast (framförallt forehand). Sedan att jag har maximal otur på 17 och med andra kastet träffar ett träd lite för tidigt på vänster sidan och därmed inte kommer helt fram till gluggen, att sedan kasta ett slarvigt kast och få 15 meter till korg och inte sätta putter ger en femma och sedan avslutar vi med en fyra på hål 18. Det hela blev en 71 runda som får anses ok när jag spelar så dåligt som jag gör.


Mer golf är det tänkt imorgon.


//Daniel


Veckans rundor och 2010 års tävlingskalender

Onsdagens runda tänker jag bara sammanfatta med katastrol, inget stämde någonstans på banan. Eller kanske på 10 och 17 då som ändå blev par. Men med 7 bogies och 3 dubbelbogies så kan resultatet inte bli bra. Slutar alltså på hela 74 kast. Men den rundan är bara att förglömma då jag vet att jag kan mycket bättre än så.


I torsdags hade vi celebert besök från Örebro i form av Markus Söderlund med kompis vilka utmanar Klas Thörn. Den sistnämnde får vika ner sig mot det tuffare motståndet denna gång. Men innan jag mötte upp dessa tappra herrar på hål 11 så hann jag med en runda. Och den gick, nåja kanske inte lika dåligt som fortsättningen på eftermiddagen i alla fall.
Börjar 2-5-5.. USCH men slutar på 33 efter nio hål? HUR lyckas man med det, efter att redan efter tre hål ligga +1. Sedan går det åt pipan med 4-4-4-6. Sista nio funkar bara inte. Har nog 5-6 puttar i korgkant som jag BARA SKALL sätta, men inte gör. Slutar med en 71 runda. 38 på sista nio är 5 för mycket oavsett hur jag spelar. Alltså inte speciellt nöjde med +10, då jag hade +2 efter första nio.


Igår (lördag) gick jag på en 72 runda efter att ha spelat uruselt på många av hålen. Men vi tar det från början.
Ukastet på hål 1 blir hyffsat även om det inte är parkerat, dock kan blir 35 meters inspelet LÅNGT och hamnar bakom skräpet nere i slänten och en fyra på första hålet. Sedan kommer hål 2 med en riktigt bra drive, följs upp av en värdelös forehand som går för högt och långt åt vänster. Misslyckat inspel som kommer 3 meter fram och missad putt (kedjor ut) som ger en femma.
På hål 3 får jag ett bra utkast och tar en fyra efter att missat "putten" från 20 meter som tar kedjor ut (igen). Fortsätter att spela risigt med antingen en drive som går snett eller ett inspel som inte orkar fram. +6 (37) på första nio är riktigt dåligt men när inget stämmer så har man heller inte marginalerna på sin sida och då gör man inga bra scorer. Det knagliga spelet forsätter och jag som sagt så slutar jag sista nio på +5 (35) och en 72 runda.


Idag var det åter dags att ge sig ut och kasta lite plast med Per Henriksson och Per Hammarlund. Börjar ganska bra och ligger på par fram till hål 5. Där lyckas ingen av oss få iväg discen utan att träffa lite träd och studsa ut i ruffen. För mig blev det en fyra, det följer jag upp med 3-4 och ligger på 2 över par efter 7 hål. Helt ok får jag väl säga. Sedan kommer hål 8 och jag kastar ut idiotiskt. Men mitt tredje kast hamnar nere i "gropen" med allt det blöta och jag få sätta min högerfot på en stock och dra iväg discen. Halkar och drar rakt ner i "tjärret" med armarna och drar upp ett fint jack i vänster handflata (AJ) som blöder lagom ymnigt. Slutar med en sexa här och 3 över par. Efter lite rengörning och med en bit papper i fast grepp i vänster handen smeker jag iväg en forehand på nio och hamnar för en 6 meters putt. Missar dock denna och +3 efter första nio.
Känns som det är dags att bita ihop och se till att inte göra några större misstag nu. På hål 10 får jag på en hyfsad drive ner i korridoren men kan inte lägga fram andra kastet utan placerar den i en gran till höger. Och en fyra, inte bra att börja med +1 på de sista nio. Får dock 3-3 på kommande hål så det är ok. Sedan spelar jag riktigt dåligt och tar en dubbelbogie på hål 13 (sjua). Detta påverkar lite men spelar ändå ganska stabilt de kommande hålen, även om jag missar 2-putten på både 15 och 16 (tar treorna här). Kunde ju ha reparerat missarna på 13 där. Avslutar med en enkel fyra på 17 och sedan blir det dåligt, en femma på 18 och rundan slutar på 69 som lätt kunde ha varit 64-65 idag.


Bara att bita ihop och fortsätta träna och nöta, det börjar ju bli stabilare och med lägre scorer. Och det är ju 5 och en halv månad kvar till 2010 års tävlingar börjar, tävlingskalendern presenterades på forumet för ett par dagar sedan. Jag vill ju köra ALLA fyra NT tävlingarna nästa år, SM och SDGO. Sedan får man se om man har tid/råd att åka på alla dessa men om så är fallet finns även TLA med på önskelistan ;). Så sju stora tävlingar nästa år vore det ultimata målet, med SO 2010 (då som besökare) som den perfekta resan med kameran.


BUT SDGO 2010, Here I come no matter what.


//Da D


 


RSS 2.0