Tävlingsanmälningar

Så har den stora hetsen inför årets tävlingar börjat. Själv var jag inte intresserad av varken Copenhagen Open eller Malmö Open och tur var det då de fylldes blixtsnabbt. Så nu när Westervik discgolf open (8-9 maj) öppnade sin anmälningssida så hade jag skickat ut förvarningar till allal i klubben, satt sedan och väntade på att den skulle komma igång. Hade tur och kom in som den 12:e anmälde och alla i klubben som var intresserade han med i första varvet (Jacob Landelius tog sista fria platsen ;).
Sedan har jag sedan tidigare anmält och betalt deltagandet till SDGO (10-11 juli) och till SM i Gävle (6-8 augusti). Nu sitter man här och är taggad inför 08.00 den 1:e april då Falköping open (24-25 juli) öppnar sin anmälningssida, kommer vara minst lika stort tryck där tror jag.
Får man bara en plats i Falköping open så har jag kommit med i de fyra stora tävlingar jag vill spela under året, sedan kan ju alltid Lillsjön open komma till men det får vi se senare om så blir fallet.

Med dessa tävlingsanmälningar så är det dags att så smått börja planera för hur träningen skall se ut under året. Får inte bli att bara gå en massa rundor utan lite organiserad träning någon gång i veckan också, under hela säsongen så att jag inte tappar på någon bit inför de senare tävlingarna i år.

Jag har redan nu ett par saker som jag skall fortsätta att träna på och en del nya tekniker/kast.

1. Bättre utkast (Sätta tekniken bättre i form av vridet och att inte hämta discen så långt bak utan få en mer explosiv snärt)
2. Forehandinspel med midrange/putter (måste verkligen lära mig detta, upp till ca 30 meter)
3. Inspel (40-60 metersintervallet)
4. Puttar (5-10 metersintervallet)

Punkt två och tre kommer jag att göra både med hjälp av den portabla korgen uppsatt på baksidan men även ute på vår bana där man kan ställa sig i lite knepiga situationer och öva. Utöver detta blir det naturligtvis en del fysträning också, fram för allt för att få spänsten och smidigheten.

Vad finns det mer för tankar inför säsongen 2010? Lite nya discar naturligtvis, dock bara Latitude 64 som skall komplettera upp det jag redan har. Gripline Pure som skall ersätta den Zeroline jag kör med idag, Goldline Halo och Goldline Vision är tänkta discar som skall kompletter/ersätta lite av det som finns i väskan idag.


Mer information kommer när det blir lite mindre snö så man återigen kan ge sig ut och kasta plast ordentligt igen.

//Daniel


Gnäll om tävllingar 2010

Ja, som väntat började folk läsa min blogg igen efter ett inlägg om tävlingar i Sverige 2010.

Vad allt detta handlar om är att Copenhagen Open blev fyllt på 3 timmar (? ja registrerade men betalning kan man vänta med), Malmö Open har så gott som fullt efter en dag. TLA kan tänka sig att lägga till 4 hål så att startfältet kan utökas från 90 till 110.

Tråkigt att det blir sådan stress runt något som borde anses som ett angenämt problem. MEN det ses tydligen som att får inte jag plats som varit med sedan 19xx och kan kasta så skall inte nykomligen få vara med, och inte heller någon i hans familj. Eller!?!?

Förstå nu mig rätt i detta resonemang. Jag förstår frustrationen och känner den själv då jag också gärna vill vara med på dessa tävlingar. Först gnälls det över att startfälten fylls på 3 timmar (nä, registrerad skulle inte innebära Anmäld för mig.. kör betald anmälan som SDGO så blir det mer rättvist), sedan över att man EVENTUELLT kör upp till 4 hål extra för att ta in 110 istället för 90 spelare på TLA?

MEN va fan, nu börjar vi alla klocka mot-/medspelarna på tävlingar och 30 sekunder gäller för ALLA kast, inklusive fördröjningar fram till position. Sedan ser vi till att starta lost disc klockan när gruppen är framme och börjar leta... ALLTID.
Med det så kommer vi OAVSETT väder aldrig ha tider över 4 timmar.. (Borde vara under 3 normalt, med med riktigt regn och tuffa banor kan de tyvärr komma upp mot 4 ;).

Håller du inte med? Lämna då en kommentar men var inte en fegis utan lämna namn och epost så att de som inte håller med kan förklara sin åsikt.

Välkommen tillbaka
Snart kör vi igång med träning inför 2010, instruktörerna finns...
//D

RSS 2.0