Habo open

Så var det återigen dags för Habo open. Imorgon lördag är det dags att bemästra banan i Habo under deras deltävling i Smålandstouren. Skall be skönt att få ytterliggare en tävling i kroppen innan SDGO. Hinner även med John Bauer Open som är helgen innan jag drar upp till Stockholm och Järva fälten.

Åker ner till Habo ikväll och förbereder mig mental för att drabbas med lokalspelarna imorgon. Skall bli roligt och vi får hoppas att vi slipper regn under morgondagen. En mer utförlig rapport kommer senare.

//D

Smålandstouren

Igår var det då premiär för årets Smålandstouren. Fem tappra spelare var vi i bilen ned till Älmhult för att visa sydsmålänningarna hur discarna skall flyga.
Vi anlände till banan ca 8.30 och gick iväg för att kontrollera de nya hål som skulle invigas under tävlingen. Sex av de första nio var förlängda eller helt nya. Och det var riktigt bra hål som inte bara förlängde banan utan även gjorde den aningen tuffare.

Sjutton personer dyker upp till start och det är en fördubbling mot fjolårets tävling i Älmhult. Många spelare från orten och det lovar gott inför framtiden.

Så börjar vi rundan och jag startar på hål 3. Börjar med 3-3-3 efter en fin långputt på hål 4, missar sedan totalt utkastet på hål 6 och får endast en trea här. Detta kompenserar jag genom att lägga mig 5 meter från korg på hål 7 och sätta dagens första tvåa.
Sedan kommer fyran på hål 9 efter ett katastrofalt första kast och en mesig/fegputt för par.
Sedan tar vi 2-2-3-3-4-3-3-3-2. På hål 14 kastar jag katastrofalt in i ett tidigt träd och studsar ut åt höger vilket gör det omöjligt att nå fram till korg med ett inspel därifrån. Sedan att jag inte heller kan ta en tvåa på hål 16 är ju inte bra. Men under omständigheterna får 52 duga även om det var 6 kast efter Mattias Nilsson. Dock endast 3 kast från andra platsen.

När vi efter en god grillning kör igång runda två så börjar jag inte bra. Jag får ta en trea (startar återigen på hål 3) medan de andra i gruppen allihop tar sina tvåor. Jag följer upp med en fyra och så när vi kommer till hål 6 gör jag ett nästan identiskt kast som under runda ett.
Dock följer jag inte upp med något bra kast på hål 7 utan får ta en trea även här. På samma sätt har jag lite otur på hål 8 och träffar det sista lilla trädet när discen är på väg att fint falla in mot korg. 20 meters putten sitter inte utan jag har börjat med 3-4-3-3-3-3. Följer återigen upp med dåligt kastande på hål 9 och tar även här en fyra. +2 känns tungt.
Tar dock en tvåa på hål 10 men klarar inte av utkastet på hål 11 (53 meter!?) utan blir tvungen att ta en trea. Dock kör jag på med treor fram till hål 18 där jag parkerar utkastet och en tvåa till. +-0 just nu och två hål kvar.
Missar återigen tvåan på hål 3 (8 meters putt) och gör ett uruselt utkast på hål 2, följt av ett ännu sämre inspel och så hamnar jag på +1 och en katastrofal 55 runda.
Under denna runda borde jag lätt ha kunnat ha 6-7 kast bättre men sånt är livet.

Får se till att det går bättre om två veckor istället när det är dags för Habo Open.

//Discgolfaren

RSS 2.0