Brohults DGB

I söndags blev det ett besök till Brohults Discgolfbana i Helsingborg. Tyvärr blev vi aningen besvikna då de inte har rustat upp eller klippt ner några slyn/taggbuskar de senaste 3 åren. Visst ändrade de 5 hål förra året men utkasten är fortfarande gropar med en träplanka fram. Varning för vrickade fötter måste utfärdas. Sedan att nya hål 4 är klart bättre då det är en sammanslagning av gamla hål 4 och 5. Nya hål sju är inte speciellt annorlunda mer än att det är en svag högerkurva i slutet och den gamla korgen används för hål 8 som är ett 70 meters OB-ö hål från samma kulle som hål 4:as utkast.
Nya hål 13 skulle bli bättre om man rensade lite i slyn 15-25 meter innan korg och framförallt klippte skiten som är på green. Hål 14 är numer trevligare men lite klippning av gluggen från utkast MÅSTE ske innan det får ok.

En rejäl arbetsinsats på utkasten och lite röjning runt fairway och på green skulle höja en bana som har höjdskillnader, vänster och högerhål. Hoppas de få i klubben där nere har ork att jobba lite på banan så att den får det utseende den förtjänar.

Hur det gick? Började ok men missade lite för mycket puttar och kastade katastrofalt i mitten på banan. Blev en 74 runda på en bana där jag borde kunna ha 64-65 kast under en vanlig dag. Men sådan är vår sport.

//Da Dada

PS. I eftermiddag bär det av över sundet och två rundor på Helsingörs 9-hålare skall avverkas. DS.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0